Soli pa solim: gardā smilšu mīklas ābolkūka 'Rasiņa'
Foto: DELFI
4.6389 36
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
smilšu mīkla
smilšu mīkla
750 g
750 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
8 gab.
8 gab. olas
olas
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
6 ĒK
6 ĒK cukurs
cukurs
2-3 ĒK
2-3 ĒK milti
milti
2 saujas
2 saujas rozīnes
rozīnes
8-10 gab.
8-10 gab. āboli
āboli
1 TK
1 TK soda
soda
 
apelsīnu miziņa
apelsīnu miziņa
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardā ābolkūka "Rasiņa", kas pavisam vienkārši pagatavojama no gatavās smilšu mīklas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rozīnes nomērcē, ābolus nomizo, olas baltumus atdala (ieliek ar visu bļodu, kurā kuls, ledusskapī) no dzeltenumiem.

    Bļodā samaisa biezpienu, olu dzeltenumus, 6 ĒK cukura, atkarībā no biezpiena slapjuma 2 - 3 ĒK miltu, pierīvē apelsīnu miziņu, pieliek sodu un izmērcētās rozīnes.

    Uz plāts uzliek cepamo papīru, ieloka vietas cik liela ir plāts un tad izrullē smilšu mīklu, līdz attiecīgajai atzīmei. Kā pagatavot smilšu mīklu mājās, stāstījām te.

    Uz pannas uzklāj smilšu mīklu, virsū liek biezpiena masu, tā lai neietu pāri smilšu mīklai.

    Soli pa solim: gardā smilšu mīklas ābolkūka 'Rasiņa'
    Foto: DELFI

    Virsū liek ābolu šķēlītes, ne pārāk plānas. Un liek cepeškrāsnī 200*C 30-35 minūtes.

    Kamēr cepas, puto olu baltumus ar glāzi cukura stingrās putās.

    Kad kūka gatava, ņem ārā no krāsns.

    Soli pa solim: gardā smilšu mīklas ābolkūka 'Rasiņa'
    Foto: DELFI

    Un smērē virsū saputotos olu baltumus. Liek cepeškrāsnī uz ~150 - 160*C aptuveni 15 - 20 minūtes.

    Soli pa solim: gardā smilšu mīklas ābolkūka 'Rasiņa'
    Foto: DELFI

    Gatava, kad ir viegli iebrūnējusi virsa.

    Aptuveni pēc 20 minūtēm sāk izdalīties rasas pilītes.

    Soli pa solim: gardā smilšu mīklas ābolkūka 'Rasiņa'
    Foto: DELFI

    To daudzums un lielums atkarīgs no āboliem, krāsa parasti, kur ir brūnāks izcepies, tur tumšāka.

    Iesūtīja: Airita

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form