Soli pa solim: gardā smilšu mīklas ābolkūka 'Rasiņa'
Foto: DELFI
4.6571 35
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Gardā ābolkūka "Rasiņa", kas pavisam vienkārši pagatavojama no gatavās smilšu mīklas.

Rozīnes nomērcē, ābolus nomizo, olas baltumus atdala (ieliek ar visu bļodu, kurā kuls, ledusskapī) no dzeltenumiem.

Bļodā samaisa biezpienu, olu dzeltenumus, 6 ĒK cukura, atkarībā no biezpiena slapjuma 2 - 3 ĒK miltu, pierīvē apelsīnu miziņu, pieliek sodu un izmērcētās rozīnes.

Uz plāts uzliek cepamo papīru, ieloka vietas cik liela ir plāts un tad izrullē smilšu mīklu, līdz attiecīgajai atzīmei. Kā pagatavot smilšu mīklu mājās, stāstījām te.

Uz pannas uzklāj smilšu mīklu, virsū liek biezpiena masu, tā lai neietu pāri smilšu mīklai.

Soli pa solim: gardā smilšu mīklas ābolkūka 'Rasiņa'
Foto: DELFI

Virsū liek ābolu šķēlītes, ne pārāk plānas. Un liek cepeškrāsnī 200*C 30-35 minūtes.

Kamēr cepas, puto olu baltumus ar glāzi cukura stingrās putās.

Kad kūka gatava, ņem ārā no krāsns.

Soli pa solim: gardā smilšu mīklas ābolkūka 'Rasiņa'
Foto: DELFI

Un smērē virsū saputotos olu baltumus. Liek cepeškrāsnī uz ~150 - 160*C aptuveni 15 - 20 minūtes.

Soli pa solim: gardā smilšu mīklas ābolkūka 'Rasiņa'
Foto: DELFI

Gatava, kad ir viegli iebrūnējusi virsa.

Aptuveni pēc 20 minūtēm sāk izdalīties rasas pilītes.

Soli pa solim: gardā smilšu mīklas ābolkūka 'Rasiņa'
Foto: DELFI

To daudzums un lielums atkarīgs no āboliem, krāsa parasti, kur ir brūnāks izcepies, tur tumšāka.

Iesūtīja: Airita

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form