Soli pa solim: gardais zemeņu tiramisu
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Vasarīgs un ātri pagatavojams deserts, kurā gaisīga krēma kārtas mijas ar rūgtenas kafijas piesūcinātiem "dāmu pirkstiņiem" un saules sasildītām, sulīgām zemeņogām. Īsts garšu baudījums! Recepti iesaka Iveta Mezale.

Krūzītē ber šķīstošo kafiju un cukuru. Aplej ar verdošu ūdeni, samaisa un atdzesē.

Zemenes bļodiņā sablendē ar cukuru.

Atsevišķā bļodā sakuļ maskarponi ar vaniļas cukuru un cukuru. Kad cukurs izkusis, pievieno krēma masai un iemaisa iepriekš vijīgās putās sakultu saldo krējumu.

Katru "dāmu pirkstiņu" ātri iemērc atdzesētajā kafijā un kārto traukā. Cepumu kārtai pārlej pusi no sablendētajām zemenēm, pārziež ar pusi krēma.

Virs krēma liek otro kafijā izmērcēto "dāmu pirkstiņu" kārtu. Pārlej ar atlikušajām sablendētajām zemenēm, pārziež ar krēmu.

Dekorē ar zemeņu pusītēm un mellenēm vai citām ogām.

Liek ledusskapī vismaz uz pāris stundām vai, vēl labāk, – uz visu nakti,

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form