Soli pa solim: kā mājās pagatavot cepelīnus
Foto: Veronika Ļevša
4.0526 19
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
KARTUPEĻU MASAI
3-4
3-4 lieli kartupeļi, vārīti un samīcīti
lieli kartupeļi, vārīti un samīcīti
1 kg
1 kg kartupeļi, nomizoti un sarīvēti uz smalkās rīves
kartupeļi, nomizoti un sarīvēti uz smalkās rīves
 
sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
 
citronu sula vai citronskābe
citronu sula vai citronskābe
PILDĪJUMAM
1 TK
1 TK sviests
sviests
1
1 sīpols, sīki sakapāts
sīpols, sīki sakapāts
300 g
300 g cūkgaļas maltā gaļa
cūkgaļas maltā gaļa
1 TK
1 TK majorāns
majorāns
1 TK
1 TK timiāns
timiāns
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
PĀRLIEŠANAI
200 g
200 g kūpināts bekons, sagriezts kubiņos
kūpināts bekons, sagriezts kubiņos
200 ml
200 ml skābs krējums
skābs krējums
1
1 neliels sīpols, sasmalcināts
neliels sīpols, sasmalcināts
pēc garšas
pēc garšas sīpolloki, sasmalcināti
sīpolloki, sasmalcināti
  • Gaļas ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Lietuviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Mani pirmie cepelīni. Tos pagatavot nemaz nav tik grūti, kā man iepriekš likās," atklāj garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms cepelīnu gatavošanas iesakām izlasīt šo padomrakstu, kurā atklājām vairākus noderīgus knifus, lai viss izdotos jau ar pirmo piegājienu.

    Gatavo cepelīnu pildījumu. Pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu, pievieno sasmalcinātus sīpolus un cep, nepārtraukti maisot, apmēram 2–3 minūtes. Pievieno malto cūkgaļu un turpina cept, līdz gaļa labi izcepusies (čurkstoša). Pievieno majorānu, timiānu, sāli, piparus un apmaisa. Masu izņem no pannas, liek bļodiņā un atdzesē.

    Gatavo kartupeļu masu. Sarīvētos kartupeļus ietin marlē un no tiem bļodā izspiež lieko šķidrumu. Šķidrumu nostādina, nolej, bet apakšā nostājušos kartupeļu cieti pataupa.

    Rīvētos kartupeļus liek bļodā, pievieno nostādināto cieti, vārītos un samīcītos kartupeļus, sāli, piparus un rūpīgi samīca viendabīgā masā. Lai kartupeļu masa nekļūtu melna, pievieno un iemaisa arī nedaudz citronu sulas, šķipsnu citronskābes vai šļuciņu etiķa.

    Soli pa solim: kā mājās pagatavot cepelīnus
    Foto: Veronika Ļevša

    No apmēram divām ēdamkarotēm kartupeļu masas uz plaukstas izveido pankūku, tās vidū liek karoti sagatavotā pildījumu, pāri pārloka kartupeļu masas maliņas. Viļājot rokās, izveido cepelīnam cilindrisku formu. Turpina veidot cepelīnus, līdz izmantotas visas izejvielas.

    Soli pa solim: kā mājās pagatavot cepelīnus
    Foto: Veronika Ļevša

    Katlā uzkarsē ūdeni. Krūzē liek 1 ĒK kartupeļu cietes, pievieno aukstu ūdeni, samaisa un maisot lej katlā, lai cepelīnu vārāmajam ūdenim piešķirtu pašķidra ķīseļa konsistenci, kas neļaus tiem izšķīst. Cepelīnus pa vienam uzmanīgi liek katlā un vāra apmēram 30 minūtes uz mērenas liesmas, ik pa laikam uzmanīgi apmaisot.

    Soli pa solim: kā mājās pagatavot cepelīnus
    Foto: Veronika Ļevša

    Kamēr cepelīni vārās, bekona kubiņus ar sīpoliem ber karstā pannā un apcep kraukšķīgus.

    Soli pa solim: kā mājās pagatavot cepelīnus
    Foto: Veronika Ļevša

    Izmantojot putu karoti, gatavos cepelīnus izņem no katla un liek uz šķīvja. Pirms pasniegšanas tos pārlej ar krējumu un pārber ar bekona kubiņiem un kapātiem zaļumiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form