Soli pa solim: kā pagatavot cukurotus biezpiena cepumiņus
Foto: Privātais arhīvs
3.6667 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
350 g
350 g biezpiens
biezpiens
200 g
200 g margarīns cepšanai
margarīns cepšanai
460-470 g
460-470 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
 
cukurs apviļāšanai
cukurs apviļāšanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Šo cukuroto biezpiena cepumiņu pagatavošanai būs nepieciešamas vien pāris vienkāršas un teju katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas. Bērni būs sajūsmā par saldo darbiņu – katru cepumu pirms likšanas uz plāts dāsni apviļāt cukurā. Recepti iesaka Sandija Zeltiņa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Biezpienu izmaļ caur gaļmašīnu, sadrupina ar dakšiņu vai iztrin cautr sietu. Labāk izvēlēties sveramo biezpienu, nevis paciņās fasēto.

    Sagriež margarīnu mazos kubiņos, pievieno tam biezpienu, miltus, sāli un cepamo pulveri.

    Visu kārtīgi izmīca, līdz iegūta viendabīga masai. Ja biezpiens bijis sausāks, var pievienot vēl nedaudz margarīnu vai pievienot mazāk miltu.

    Soli pa solim: kā pagatavot cukurotus biezpiena cepumiņus
    Foto: Privātais arhīvs

    Izrullē mīklu aptuveni 2-3 mm biezumā, ar platāku krūzi izspiež no mīklas aplīšus.

    Soli pa solim: kā pagatavot cukurotus biezpiena cepumiņus
    Foto: Privātais arhīvs

    Aplīša vienu pusi iemērc cukurā, pārloka ar cukuru uz iekšu.

    Soli pa solim: kā pagatavot cukurotus biezpiena cepumiņus
    Foto: Privātais arhīvs

    Tad atkal iemērc vienu pusi cukurā, pārloka ar cukuru uz iekšu, un atkal iemērc vienu pusi cukurā.

    Soli pa solim: kā pagatavot cukurotus biezpiena cepumiņus
    Foto: Privātais arhīvs
    Soli pa solim: kā pagatavot cukurotus biezpiena cepumiņus
    Foto: Privātais arhīvs

    Liek uz pannas ar cukuroto pusi uz augšu. Cep 30 minūtes 180 grādos.

    Soli pa solim: kā pagatavot cukurotus biezpiena cepumiņus
    Foto: Privātais arhīvs

    No šī produktu daudzuma sanāk pusotra panna ar cepumiem. Cepoties tie nedaudz paceļas un kļūst skaisti zeltaini.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form