Soli pa solim: kā pagatavot gardu siera ruleti ar šķiņķi un dārzeņiem
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g Holandes siers
Holandes siers
1/2
1/2 paprika
paprika
120 g
120 g kūpināts šķiņķis
kūpināts šķiņķis
3
3 marinēti gurķi
marinēti gurķi
1
1 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
pēc garšas
pēc garšas kapāti zaļumi
kapāti zaļumi
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Dažādas uzkodas
  • Gaļas uzkodas
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja vēlies pagatavot gardu sāļo ruleti, ierastā mīklas apvalciņa vietā iesakām izmantot sieru. Šādu ruleti var droši baudīt arī tie, kam ir konstatēta glutēna nepanesamība. Recepti iesaka mūsu lasītāja Diana Lapinska.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sieru liek traukā un pārlej ar ļoti siltu (ap 80°C) ūdeni, un atstāj uz 20 minūtēm.

    Pa to laiku gatavo pildījumu. Sīpolu nomizo, sagriež plānos pusapļos. Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku plānās strēmelēs. Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno papriku un cep vēl 2-3 minūtes. Pannas saturu liek uz šķīvja, lai dārzeņi ātrāk atdzistu.

    Gurķus sagriež plānās strēmelītēs, liek trauciņā, nolej lieko šķidrumu. Pievieno gurķiem plānās strēmelītēs sagrieztu šķiņķi, kapātus zaļumus, piparus, apcepto papriku ar sīpoliem un visu samaisa.

    Padoms: Pildījumam var izvēlēties dažādas sastāvdaļas pēc savas gaumes un ieskatiem, vien ņemot vērā, ka pildījums nedrīkst būt pārlieku šķidrs vai trekns, jo siers jau tā ir gana sātīgs produkts.

    Silto, mīksto sieru izņem no ūdens, nosausina lieko šķidrumu uz papīra salvetes, apgrozot siera gabalu no visām pusēm.

    Tad nekavējoties liek sieru uz darba virsmas un lēni un uzmanīgi izrullē taisnstūra formā, uzmanoties, lai siers neparplīst.

    Liek virsū pildījumu, ruleti stingri sarullē un nostiprina ar foliju vai pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz nakti.

    No rīta gardo ruleti bez miltiem iztin no pārtikas plēves, griež šķēlēs un bauda kā auksto uzkodu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form