Soli pa solim: kā pagatavot gardu siera ruleti ar šķiņķi un dārzeņiem
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Ja vēlies pagatavot gardu sāļo ruleti, ierastā mīklas apvalciņa vietā iesakām izmantot sieru. Šādu ruleti var droši baudīt arī tie, kam ir konstatēta glutēna nepanesamība. Recepti iesaka mūsu lasītāja Diana Lapinska.

Sieru liek traukā un pārlej ar ļoti siltu (ap 80°C) ūdeni, un atstāj uz 20 minūtēm.

Pa to laiku gatavo pildījumu. Sīpolu nomizo, sagriež plānos pusapļos. Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku plānās strēmelēs. Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno papriku un cep vēl 2-3 minūtes. Pannas saturu liek uz šķīvja, lai dārzeņi ātrāk atdzistu.

Gurķus sagriež plānās strēmelītēs, liek trauciņā, nolej lieko šķidrumu. Pievieno gurķiem plānās strēmelītēs sagrieztu šķiņķi, kapātus zaļumus, piparus, apcepto papriku ar sīpoliem un visu samaisa.

Padoms: Pildījumam var izvēlēties dažādas sastāvdaļas pēc savas gaumes un ieskatiem, vien ņemot vērā, ka pildījums nedrīkst būt pārlieku šķidrs vai trekns, jo siers jau tā ir gana sātīgs produkts.

Silto, mīksto sieru izņem no ūdens, nosausina lieko šķidrumu uz papīra salvetes, apgrozot siera gabalu no visām pusēm.

Tad nekavējoties liek sieru uz darba virsmas un lēni un uzmanīgi izrullē taisnstūra formā, uzmanoties, lai siers neparplīst.

Liek virsū pildījumu, ruleti stingri sarullē un nostiprina ar foliju vai pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz nakti.

No rīta gardo ruleti bez miltiem iztin no pārtikas plēves, griež šķēlēs un bauda kā auksto uzkodu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form