
Ja gribi pagatavot klasisku soļanku, ievērojot visus priekšrakstus, tad neiztikt bez cūku nierēm. Tā kā nieru priekšapstrāde daudziem šķiet sarežģītāka par ķīniešu ābeci, tad tiek grēkots, tās izslēdzot no zupas sastāvdaļu saraksta. Patiesībā velns nav tik melns kā to mālē, tādēļ receptes aprakstā atklāšu savus pārbaudītos knifus, kā sagatavot nieres, lai tās atbrīvotu no specifiskā aromāta.
Katlā liek ribiņas, pārlej ar ūdeni. Kad sāk vārīties, tad noputo un pieliek visas pārējās buljona sastāvdaļas.

Vāra buljonu uz nelielas liesmas zem vāka 2,5 stundas, tad nogriež liesmu, buljonu nokāš, ribas izņem, atdala no tām gaļu un sasmalcina. Buljonu lej atpakaļ katlā, liek tajā gaļu.
Padoms: buljonu vislabāk vārīt iepriekšējā dienā.
Sagatavo nieres. Kamēr gatavojas buljons, nieres ar asu, plānu nazi horizontāli pārgriež uz pusēm un izgriež balto tīklojumu nieru iekšpusē.

Liek nieres bļodā, pārlej ar ūdeni, kam pievienota 1/2 TK sodas. Pēc stundas ūdeni nolej, nieres noskalo, pārlej ar aukstu ūdeni un mērcē vēl stundu, tad ūdeni nolej. Nu nieres ir gatavas vārīšanai.

Ērtības labad sagatavo un liek uz plīts divus katliņus ar ūdeni. Kad ūdens vārās, liek nieres pirmajā katliņā. Pirmajā vārīšanas reizē būs ļoti daudz putu, tādēļ jāstāv klāt un jāvaktē, lai katliņa saturs "neskrien" pāri malām. Kad parādās putas, tās nosmeļ un vāra nieres 2-3 minūtes. Tad nolej caurdurī. Nieres noskalo, liek otrajā katliņā ar verdošo ūdeni un vāra. Pa to laiku izskalo pirmo katliņu, piepilda ar ūdeni un liek uz plīts. Kad nieres otrajā katliņā vārījušās 2 minūtes, tās atkal nokāš, noskalo un liek pirmajā katliņā ar verdošo ūdeni un vāra. Pēc manas pieredzes jānomaina 4-5 vārāmie ūdeņi, līdz nieres ir attīrījušās no specifiskā aromāta. Pēdējo ūdeni nolej, nieres sagriež salmiņos vai škēlītēs.
Uzkarsē pannu, liek cepties cauraudzīti. Kad iztek tauki, pieliek sīpolus un cep, kamēr sīpoli caurspīdīgi. Tad pieliek desiņas, cīsiņus, nieres, burkānus, ķiplokus un cep 5-6 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno tomātu pastu, apmaisa visu un uz nelielas liesmas cep vēl 10 minūtes. Maisīt ir svarīgi, lai nepierauj pie pannas.

Kamēr viss cepas, uzkarsē iepriekš izvārīto buljonu ar gaļu, liek iekšā kartupeļu salmiņus un vāra, kamēr kartupeļi ir mīksti.
Pievieno pannas saturu katlam. Pannā ielej drusku buljona, atskrubina ar lāpstiņu visu, kas pielipis pannas dibenam un malām, lej katlā arī šo atvārījumu. Vāra zupu uz mazas liesmas 10 minūtes, līdz burkāni mīksti.
Liek katlā gurķu salmiņus, gurķu sālījumu un olīvas ar visu sālījumu.
Vāra zupu uz nelielas liesmas vēl 10 minūtes. Nogriež uguni, uzliek vāku, ļauj "nogatavoties" un atdzist kādu stundiņu. Pagaršo un, ja vajag, piešauj sāli.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem, pievieno krējumu un liek bļodā pāris nomizota, plāni sagriezta citrona šķēlītes.
Lai labi garšo!