Soli pa solim: krāsnī cepta itāliešu 'fritatta' ar sparģeļiem un fetas sieru
Foto: Privātais arhīvs
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
pēc garšas
1 gab.
pēc garšas
pēc garšas
pēc garšas

Nesteidzīgiem rītiem piestāv čagana fritata ar pavasara lielāko kārumu – sparģeļiem. Savu veikumu iemūžinājusi Dita, kura recepti atradusi blogā "Lindas Virtuve" un atzinusi to par labu esam. Vai zināji, ka sparģeļi ir bagāti ar dažādām minerālvielām un vitamīniem, turklāt spēj mazināt paģiras? Par brīnumaino dārzeni lasi šajā rakstā.

Pannā sakarsē eļļu un apcep smalki sagrieztu sarkano sīpolu un divas ķiploka daiviņas.

Soli pa solim: krāsnī cepta itāliešu 'fritatta' ar sparģeļiem un fetas sieru
Foto: Privātais arhīvs

Bļodā sakuļ olas, saldo krējumu un cieto sieru. Lej cepamajā formā.

Olu masai pārkaisa ceptos sīpolus un ķiplokus, var pievienot arī sauju sagrieztu lociņu.

Soli pa solim: krāsnī cepta itāliešu 'fritatta' ar sparģeļiem un fetas sieru
Foto: Privātais arhīvs

Virsū kārto svaigus sparģeļus. Vairāk par to sagatavošanu lasi šajā rakstā.


Soli pa solim: krāsnī cepta itāliešu 'fritatta' ar sparģeļiem un fetas sieru
Foto: Privātais arhīvs

Visu pārkaisa ar sadrupinātu fetas sieru.


Soli pa solim: krāsnī cepta itāliešu 'fritatta' ar sparģeļiem un fetas sieru
Foto: Privātais arhīvs

Cep apmēram 15 minūtes 200 grādu temperatūrā. Lai fritata iegūtu zeltaino krāsu, beigās ieslēdz grila režīmu.

Soli pa solim: krāsnī cepta itāliešu 'fritatta' ar sparģeļiem un fetas sieru
Foto: Privātais arhīvs

Comment Form