
"Ciemojoties pie draugiem Portugālē, nevarēju vien sagaidīt brokastu laiku, jo katru rītu nesteidzīgi sākām kafejnīcas terasē ar kafiju un siermaizīti. Sildoties saulē, garšīgi gatavojāmies Koimbras pilsētas iepazīšanai," stāsta Oskars, kurš pārsteidzis arī savus viesus, dzimšanas dienas svinībās uzcepot vairākas maizīšu pannas.
Sarīvē sieru, izvēlies labi kūstošo Krievijas, Holandes vai Čederas sieru.
Pievieno smalki sagrieztu sarkano, dzelteno un zaļo papriku, tomātus un marinētus šampinjonus.
Pētersīļiem noplūc lapiņas (kātus var izmantot, gatavojot vistas buljonu vai vārot kādu citu zupu). Pievieno trīs ķiploku daiviņas, citronpiparu šķipsnu un olīveļļu. Visu sablendē.
Mērci pārlej siera masai, visu kārtīgi samaisa.

Svaigu čabatas maizi sagriež šķēlēs un ar pirkstiem saspaida mīkstumu. Uzliek kārtīgu karoti siera masas.
Maizītes kārto uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep apmēram desmit minūtes.

Lai labi garšo!
Recepti iesūtīja: Oskars