Soli pa solim: Kraukšķīgas 'portugāļu' siermaizītes ar marinētiem šampinjoniem
Foto: Privātais arhīvs
4.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

"Ciemojoties pie draugiem Portugālē, nevarēju vien sagaidīt brokastu laiku, jo katru rītu nesteidzīgi sākām kafejnīcas terasē ar kafiju un siermaizīti. Sildoties saulē, garšīgi gatavojāmies Koimbras pilsētas iepazīšanai," stāsta Oskars, kurš pārsteidzis arī savus viesus, dzimšanas dienas svinībās uzcepot vairākas maizīšu pannas.

Sarīvē sieru, izvēlies labi kūstošo Krievijas, Holandes vai Čederas sieru.

Pievieno smalki sagrieztu sarkano, dzelteno un zaļo papriku, tomātus un marinētus šampinjonus.

Pētersīļiem noplūc lapiņas (kātus var izmantot, gatavojot vistas buljonu vai vārot kādu citu zupu). Pievieno trīs ķiploku daiviņas, citronpiparu šķipsnu un olīveļļu. Visu sablendē.

Mērci pārlej siera masai, visu kārtīgi samaisa.

Soli pa solim: Kraukšķīgas 'portugāļu' siermaizītes ar marinētiem šampinjoniem
Foto: Privātais arhīvs

Svaigu čabatas maizi sagriež šķēlēs un ar pirkstiem saspaida mīkstumu. Uzliek kārtīgu karoti siera masas.

Maizītes kārto uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep apmēram desmit minūtes.

Soli pa solim: Kraukšķīgas 'portugāļu' siermaizītes ar marinētiem šampinjoniem
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Recepti iesūtīja: Oskars

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form