Soli pa solim: Kraukšķīgas 'portugāļu' siermaizītes ar marinētiem šampinjoniem
Foto: Privātais arhīvs
4.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g marinēti šampinjoni
marinēti šampinjoni
3 gab.
3 gab. krāsaina paprika
krāsaina paprika
3 gab.
3 gab. tomāti
tomāti
400 g
400 g siers
siers
pēc garšas
pēc garšas ķiploki
ķiploki
5 ĒK
5 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 sauja
1 sauja pētersīļi
pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas citronpipari
citronpipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Picas un karstmaizes
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • "Ciemojoties pie draugiem Portugālē, nevarēju vien sagaidīt brokastu laiku, jo katru rītu nesteidzīgi sākām kafejnīcas terasē ar kafiju un siermaizīti. Sildoties saulē, garšīgi gatavojāmies Koimbras pilsētas iepazīšanai," stāsta Oskars, kurš pārsteidzis arī savus viesus, dzimšanas dienas svinībās uzcepot vairākas maizīšu pannas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sarīvē sieru, izvēlies labi kūstošo Krievijas, Holandes vai Čederas sieru.

    Pievieno smalki sagrieztu sarkano, dzelteno un zaļo papriku, tomātus un marinētus šampinjonus.

    Pētersīļiem noplūc lapiņas (kātus var izmantot, gatavojot vistas buljonu vai vārot kādu citu zupu). Pievieno trīs ķiploku daiviņas, citronpiparu šķipsnu un olīveļļu. Visu sablendē.

    Mērci pārlej siera masai, visu kārtīgi samaisa.

    Soli pa solim: Kraukšķīgas 'portugāļu' siermaizītes ar marinētiem šampinjoniem
    Foto: Privātais arhīvs

    Svaigu čabatas maizi sagriež šķēlēs un ar pirkstiem saspaida mīkstumu. Uzliek kārtīgu karoti siera masas.

    Maizītes kārto uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep apmēram desmit minūtes.

    Soli pa solim: Kraukšķīgas 'portugāļu' siermaizītes ar marinētiem šampinjoniem
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Recepti iesūtīja: Oskars

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form