Soli pa solim: krējumā sautēti cepelīni ar kūpinātas krūtiņas un sīpolu pildījumu
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 ml
400 ml saldais krējums
saldais krējums
1
1 lauru lapa
lauru lapa
Kartupeļu masai
12
12 kartupeļi
kartupeļi
1
1 olas
olas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
2-3 ĒK
2-3 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
Pildījumam
2
2 lieli sīpoli
lieli sīpoli
200 g
200 g kūpināta krūtiņa
kūpināta krūtiņa
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
1 TK
1 TK ķimenes
ķimenes
  • Gaļas ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Lietuviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Iepriekš apcepti un tad saldā krējuma mērcē sutināti cepelīni ir daudz drošāks šī debešķīgi gardā lietuviešu un latgaliešu iecienītā ēdiena gatavošanas variants. Vārītajiem cepelīniem piemīt nejauks niķis ūdenī izšķīst, savukārt, pateicoties skaisti zeltainajai garoziņai, apceptie cepelīni, sautējoties krējuma mērcē neizjuks, bet gan kļūs maigi un mutē kūstoši.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Piecus kartupeļus sagriež mazākos gabaliņos, novāra aptuveni 20 minūtes, līdz tie mīksti, tad nokāš, bet ūdeni neizlej. Kartupeļus samīca, atstājot arī pa kādam mazam nesaspiestam gabaliņam.

    Septiņus kartupeļus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, pievienojot nedaudz citronu sulas vai citronskābes, lai masa nekļūtu tumša. Tad masu lej marlē, liek virs bļodas un, spaidot ar rokām, nospiež lieko šķidrumu, lai kartupeļi būtu pavisam sausi. Pēc pāris minūtēm šķidrumu nolej, atstājot vien bļodā palikušo cieti.

    Padoms: es marlei esmu atradusi lielisku aizvietotāju bērnu rotaļlietu lādē – tauriņu ķeramo tīkliņu, kas šim nolūkam ir gluži kā radīts.

    Sastampātajiem kartupeļiem pievieno sarīvētos, liek klāt sāli, olu, cieti no kartupeļu nospiešanas un vēl pāris karotes cietes – drošībai.

    Soli pa solim: krējumā sautēti cepelīni ar kūpinātas krūtiņas un sīpolu pildījumu
    Foto: DELFI

    Tad gatavo pildījumu, pannā apcepot kubiņos sagrieztu krūtiņu, kam pēc laiciņa pievieno ķimenes, sīpolus un turpina cept, līdz tie ir zeltaini. Pievieno piparus, samaisa, nedaudz atdzesē.

    Soli pa solim: krējumā sautēti cepelīni ar kūpinātas krūtiņas un sīpolu pildījumu
    Foto: DELFI

    Ņem sauju kartupeļu masas, izplacina plaukstā, vidū liek tējkaroti pildījuma, kam pāri pārloka kartupeļu masu, ar abām plaukstām veidojot cepelīna formu. Šādi visus cepelīnus sagatavo cepšanai.

    Soli pa solim: krējumā sautēti cepelīni ar kūpinātas krūtiņas un sīpolu pildījumu
    Foto: DELFI

    Pannā uzkarsē eļļu vai sviestu, pa kārtām liek cepties cepelīnus, nepārblīvējot ar tiem pannu, un apcep minūti no katras puses.

    Soli pa solim: krējumā sautēti cepelīni ar kūpinātas krūtiņas un sīpolu pildījumu
    Foto: DELFI

    Tad tos liek karstumizturīgā traukā, pārlej ar pāris kausiņiem no kartupeļu vārīšanas pāri palikušā ūdens, pārkaisa ar no pildījuma pāri palikušajiem sīpoliem un krūtiņu, pārlej ar saldo krējumu, pievieno lauru lapu.

    Soli pa solim: krējumā sautēti cepelīni ar kūpinātas krūtiņas un sīpolu pildījumu
    Foto: DELFI

    Traukam uzliek vāku vai pārklāj to ar foliju, liek līdz 190 grādiem uzkarsētā krāsnī un sautē aptuveni 30 minūtes.

    Pasniedz ar aukstu skābo krējumu. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form