Foto: Privātais arhīvs
Gardo kūku "Bruņurupucis", kas daudziem saistās ar saldām bērnības atmiņām, var izcept stundas laikā. Vislabāk tā garšos nākamajā dienā, kad skābenais ievārījums un krējuma krēms būs iesūcies zelainajos cepumiņos, bet šokolādes glazūra – pienācīgi sastingusi. Recepti iesaka Velga Trecaka.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

skābens ievārījums (brūkleņu vai dzērveņu)4 olas1 glāzecukurs1.5 glāzesmilti1 TKcepamais pulveris250 gskābs krējums2 ĒKcukurs pēc garšasvaniļas cukurs50 gsviests3 ĒKcukurs3 ĒKpiens3 ĒKkakao pulveris

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Saputo olas ar cukuru, līdz masa ir gaišāka un gaisīga. Miltiem pievieno cepamo pulveri un caur sietu iesijā tos olu maisījumā.

Foto: Privātais arhīvs
2

Ar tējkaroti uz pannas, kurā iepriekš ieklāts cepampapīrs, kārto mazas pankūciņas un cep tās 180 grādos 5–10 minūtes. Tad gatavos cepumus izņem no krāsns un atdzesē.

Foto: Privātais arhīvs
Foto: Privātais arhīvs
3

Gatavo krēmu. Skābo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.

4

Gatavo šokolādes glazūru. Katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu un cukuru, tad pievieno kakao. Lai neveidotos kukulīši, glazūra cītīgi jāmaisa, līdz tā ir spīdīga un viendabīga.

5

Veido no zeltainajiem cepumiem vienu kārtu uz šķīvja, liekot tos cieši blakus vienu pie otra.

Foto: Privātais arhīvs
Foto: Privātais arhīvs
6

Virs cepumiem klāj saputoto krējumu, tad liek nākamo cepumu kārtu, devīgi pārziež to ar ievārījumu, tad atkal liek cepumu kārtu un krējuma krēmu. Šādi turpina, kamēr torte gatava.

Foto: Privātais arhīvs
Foto: Privātais arhīvs
7

Pārlej "bruņurupuci" ar šokolādes glazūru, lai tā notek gar maliņām, un noliek vēsā vieta ievilkties.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!