Foto: Privātā arhīva foto
Saldie sieriņi ar maigu, krēmīgu biezpiena pildījumu, ko ieskauj šokolādes glazūra, ir daudzu kārumnieku iecienīts našķis. Izrādās, biezpiena sieriņus itin vienkārši var pagatavot mājās – lai to paveiktu, būs nepieciešamas vien silikona formiņas un pāris vienkārši produkti. Recepti iesaka lasītāja Dina Janulēviča.

No šī produktu daudzuma sanāks 12 palieli biezpiena sieriņi.

5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gbiezpiens4 ĒKpūdercukurs60 gsviests200 gtumšā šokolāde pēc garšasvaniļas ekstrakts

Sagatavošana

1

Šokolādi izkausē ūdens peldē. Izlasot šo rakstu, uzzināsi knifus, kas jāņem vērā, kausējot šokolādi.

2

Izmantojot otu, silikona formiņas vienmērīgā slānī ieziež ar šokolādi (silikona formiņas meklē specializētajos trauku un virtuves piederumu veikalos vai interneta lieltirgotavās, piemēram, "Aliexpress" vai "Ebay"). Ar šokolādi ieziestās formiņas liek saldētavā uz 8-10 minūtēm, lai šokolāde sastingtu.

3

Gatavo pildījumu, biezpienam pievieno kausētu sviestu, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un virtuves kombainā vai, izmantojot rokas blenderi, sastrādā viendabīgā masā. Ja blenderis vai virtuves kombains nav pieejams, tad biezpienu divreiz iztrin caur sietu, pēc tam sakuļ ar pārējām sastāvdaļām.

4

Biezpiena pamatmasai var pievienot arī dažādas citas sastāvdaļas pēc saviem ieskatiem, piemēram, kokosriekstu skaidiņas, marmelādes gabaliņus, rīvētu citrona vai apelsīna miziņu u.c.

Foto: Privātā arhīva foto
5

Izņem formiņas no saldētavas, piepilda ar biezpiena masu, pārziež ar šokolādi un liek saldētavā vēl uz 5-6 minūtēm. Tad pārvieto uz ledusskapi, kur uzglabā līdz pasniegšanai.

Foto: Privātā arhīva foto
6

Izņem sieriņus no silikona formiņām un bauda.

Foto: Privātā arhīva foto

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!