Soli pa solim: mājās gatavots rupjmaizes kvass
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
3.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
450 g
450 g rupjmaize
rupjmaize
25 g
25 g raugs
raugs
200 g
200 g cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas rozīnes
rozīnes
3 l
3 l ūdens
ūdens
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Lietuviešu nacionālā virtuve
  • Limonāde un kvass
  • Kvass ir radniecīgs alum. Tas ir atspirdzinošs dzēriens, ko gatavo, fermentācijas veidā pievienojot raugu un cukuru. Pirmās lietuviešu kvasa receptes pierakstītas XVI gadsimtā. Izrādās, to bija iecienījuši Lietuvas augstmaņi. Kulinārijas speciālisti ir saskaitījuši ap 100 šī dzēriena receptes. Kvass gatavots ne tikai no graudaugu iesala, maizes, bietēm, bet arī no piena, medus, augļiem, ogām, ziedlapām, pumpuriem, pīrāgiem, sēklām, kadiķa ogām u.c. Mūsdienās populārākais ir maizes kvass, ko raudzē no svaigas vai kaltētas maizes garozas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.

    Sagriež melno maizi riciņās un uz 10 minūtēm liek iepriekš līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, lai maize viegli apdegtu.

    Soli pa solim: mājās gatavots rupjmaizes kvass
    Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

    Maizi noņem no plāts, liek traukā, pievieno rozīnes.

    Visu pārlej ar vārītu, bet nedaudz atdzesētu ūdeni (ieteicamā temperatūra – aptuveni 50 grādi pēc Celsija skalas) un iemaisa ar cukuru sajauktu raugu.

    Soli pa solim: mājās gatavots rupjmaizes kvass
    Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

    Dzērienu atstāj istabas temperatūrā rūgt.

    Pēc diennakts nokāš un liek ledusskapī, lai apstādinātu kvasa rūgšanas procesu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form