Foto: Privātā arhīva foto
Lēnais un ilgais raudzēšanas process nodrošina, ka pīrādziņi būs mīksti un čagani arī nākamās pāris dienas. Mīklas gatavošanas process nemaz nav sarežģīts, tikai laikietilpīgs: ja vakarā pagatavosi mīklu un no rīta izņemsi to no ledusskapja, ap pusdienas laiku jau varēsi mieloties ar gardiem un pufīgiem speķa pīrādziņiem. Pārbaudītu recepti iesaka Vineta Vīksna.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gmilti7 gsausais raugs300 mlpiens80 gmīksts sviests1 ĒKcukurs0.5 TKsāls2 ĒKaugu eļļa ar neitrālu garšu PILDĪJUMAM: žāvēts cauraudzītis1 liels sīpols pēc garšasmalti melnie pipari PĀRZIEŠANAI:1 olas dzeltenums1 ĒKpiens

Sagatavošana

1

Miltus sajauc ar sāli, pieliek pulverveida sauso raugu. Istabas temperatūras pienā izmaisa cukuru. Miltiem liek klāt sviestu, pienu, eļļu. Kārtīgi izmīca elastīgu mīkstu mīklu. Miltus papildus klāt nelikt vairāk nekā 50 g, lai mīkla nesanāk pārāk blīva.

2

Mīklu liek uz 12 stundām ledusskapī. No rīta vēlreiz izmīca un liek raudzēties istabas temperatūrā apmēram 3 stundas. Pēc 2 stundām mīklu vēlreiz izmīca, atstāj bļodā pārklātu ar dvieli uz vēl stundu. Mīkla ir gatava!

Foto: Privātā arhīva foto
3

Gatavo pildījumu. Ja gaļa ir sālīta, papildus sāli var nelikt. Gaļu uzkarsētā pannā viegli apcep un, kad sāk izdalīties tauki, liek klāt smalki sakapātu sīpolu un piparus. Atdzesē masu un veido pīrādziņus.

Foto: Privātā arhīva foto
Foto: Privātā arhīva foto
4

Pīrāgus liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru un apsmērē ar olas dzeltenumu, kas sakults ar pienu.

Foto: Privātā arhīva foto
5

Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī apmēram 12 – 15 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!