Soli pa solim: 'Nutella' siera kūka bez cepšanas
Foto: DELFI
3.8500 20
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kūkas pamatnei
360 g
360 g cepumi "Selga" ar šokolādes garšu (2 pac.)
cepumi "Selga" ar šokolādes garšu (2 pac.)
180 g
180 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
50 ml
50 ml melnais balzams (upeņu)
melnais balzams (upeņu)
Kūkai
800 g
800 g bezpiedevu krēmsiers
bezpiedevu krēmsiers
400 g
400 g krēms "Nutella"
krēms "Nutella"
20 g
20 g želatīns
želatīns
1/2
1/2 citrons
citrons
Dekorēšanai
 
lazdu rieksti
lazdu rieksti
 
zemenes
zemenes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Kūkas bez cepšanas
  • Pasaules Virtuve
  • Šo siera kūku viennozīmīgi var dēvēt par lielu kaloriju bumbu, jo tās pagatavošanai izmantota vesela burciņa "Nutella" krēma. Siera kūka ir salda, viegli pagatavojama un spēs pārsteigt kārumniekus dažādos svētkos, tajā skaitā arī Lieldienās.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo kūkas pamatni – smalki sadrupina cepumus, sajauc tos ar istabas temperatūrā paturētu sviestu, pievieno balzamu. Ja kūku nevēlas ar alkoholu, tad, protams, šo soli var izlaist.

    Samīcīto cepumu masu saber kūkas pamatnē un stingri piespiež pie formas. Kūkas formu ar cepumiem vēlams ielikt ledusskapī, lai tā sastingtu, kad tiktu gatavota nākamā kūkas kārta.

    Kamēr kūkas pamatne ledusskapī sastingst, var nelielā krūzē vai šķīvī iebērt želatīna paciņu un to apliet ar vēsu ūdeni, lai tas uzbriest.

    Gatavo kūkas pildījumu – ar mikseri saputo krēmsieru, pievieno "Nutella" krēmu pēc garšas un visu vēlreiz saputo. Ja kūka šķiet pārāk salda, tad var pievienot citrona sulu pēc garšas.

    Kad želatīns ir piebriedis, to kausē uz plīts. Izkausēto un karsto želatīnu lej šokolādīgajā krēmsiera masā un veikli saputo to ar mikseri.

    No ledusskapja izņem kūkas formu ar cepumu masu, kā arī žigli lej šokolādīgo masu tai virsū. Kūkas virsmu izlīdzina.

    Kūku ievieto ledusskapī, lai tā sastingst.

    Vēlāk kūku dekorē ar sakapātiem lazdu riekstiem, kārdinošām ogām vai augļiem.

    Lai labi garšo!

    Soli pa solim: 'Nutella' siera kūka bez cepšanas
    Foto: DELFI
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
    Lasi vēl
     

    Comment Form