Foto: DELFI
Šo siera kūku viennozīmīgi var dēvēt par lielu kaloriju bumbu, jo tās pagatavošanai izmantota vesela burciņa "Nutella" krēma. Siera kūka ir salda, viegli pagatavojama un spēs pārsteigt kārumniekus dažādos svētkos, tajā skaitā arī Lieldienās.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

360 gcepumi "Selga" ar šokolādes garšu (2 pac.)180 gsviests (istabas temp.)50 mlmelnais balzams (upeņu)800 gbezpiedevu krēmsiers400 gkrēms "Nutella"20 gželatīns citrons lazdu rieksti zemenes

Sagatavošana

1

Sagatavo kūkas pamatni – smalki sadrupina cepumus, sajauc tos ar istabas temperatūrā paturētu sviestu, pievieno balzamu. Ja kūku nevēlas ar alkoholu, tad, protams, šo soli var izlaist.

2

Samīcīto cepumu masu saber kūkas pamatnē un stingri piespiež pie formas. Kūkas formu ar cepumiem vēlams ielikt ledusskapī, lai tā sastingtu, kad tiktu gatavota nākamā kūkas kārta.

3

Kamēr kūkas pamatne ledusskapī sastingst, var nelielā krūzē vai šķīvī iebērt želatīna paciņu un to apliet ar vēsu ūdeni, lai tas uzbriest.

4

Gatavo kūkas pildījumu – ar mikseri saputo krēmsieru, pievieno "Nutella" krēmu pēc garšas un visu vēlreiz saputo. Ja kūka šķiet pārāk salda, tad var pievienot citrona sulu pēc garšas.

5

Kad želatīns ir piebriedis, to kausē uz plīts. Izkausēto un karsto želatīnu lej šokolādīgajā krēmsiera masā un veikli saputo to ar mikseri.

6

No ledusskapja izņem kūkas formu ar cepumu masu, kā arī žigli lej šokolādīgo masu tai virsū. Kūkas virsmu izlīdzina.

7

Kūku ievieto ledusskapī, lai tā sastingst.

8

Vēlāk kūku dekorē ar sakapātiem lazdu riekstiem, kārdinošām ogām vai augļiem.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!