Foto: Privātais arhīvs
Garda rīvētu kartupeļu rulete, kuras pildījumā kūpināta šķiņķa šķēles kārdinoši mijas ar kūstoša siera tērcītēm, ir nudien izmēģināšanas vērts veids, kā pagatavot ierastos kartupeļus. Recepti iesaka ''Tasty'' lasītāja Nora Dzene.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgkartupeļi200 mlsaldais krējums3 olas pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari100 gČedaras siers100 gBrie siers8 šķēleskūpināts šķiņķis

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Plāti izklāj ar cepamo papīru.

2

Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus, pievieno saldo krējumu, olas, sāli, piparus un visu samaisa.

3

Izklāj kartupeļu masu uz plāts, liek krāsnī cepties apmēram 30 minūtes, līdz kartupeļi ir gatavi un virskārta skaisti apbrūnējusi.

Foto: Privātais arhīvs
4

Ņem ārā, virsū liek šķinķa šķēles un vienmērīgi pārkaisa ar rīvētu sieru. Piepalīdzot ar cepamo papīru, sāk rulēt, līdzīgi kā rullējot suši, uzmanoties, lai kartupeļu "kažociņš" nesaplīst.

Foto: Privātais arhīvs
5

Kad rulete gatava, to liek atpakaļ krāsnī un turpina cept vēl 10 minūtes, līdz siers izkusis.

Foto: Privātais arhīvs
6

Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, ar asu nazi griež šķēlēs un pasniedz ar svaigiem zaļajiem salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!