Foto: Privātais arhīvs
Uz grila ceptas kotletes, kebabi un citi maltās gaļas izstrādājumi cepšanas laikā nereti zaudē sulīgumu, jo gaļa tiek vai nu "pierauta" pie restītes vai arī cepējs, nemākulīgi apgriežot izstrādājumu, pārdur tā apvalciņu. Šoreiz skaidrosim, kā soli pa solim uz grila izcept sulīgus títara gaļas kebabus.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgtītara maltā gaļa1 baltais sīpols4 ķiploka daivas1 mazs kabacis pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari1 TKcukurs1 tomāts1 ĒKkumins vai ķimenes2 ĒKeļļa1 pētersīļu bunte1 piparmētru buntīte

Sagatavošana

1

Sīpolu sasmalcina. Kuminu vai ķimenes sagrūž piestā. Piparmētras un pētersīļus sīki saskapā, liek bļodiņā Ķiplokus izspiež caur spiedi, pievieno zaļumiem un satrin. Tomātu pārgriež uz pusēm, mīkstumu norīvē ar rupjo rīvi. Kabaci sarīvē smalkās skaidiņās.

2

Gaļai pievieno sīpolus, ķiplokotos zaļumus, sarīvēto tomāta mīkstumu, kuminu, sāli, piparus un mīca, līdz masa ir viendabīga un vairs nelīp pie rokām.

3

Izklāj restīti ar foliju (ar spožāko pusi uz augšu). Pārziež foliju ar eļļu. Ar aukstā ūdenī samitrinātām rokām veido garenas formas kebabus, liek uz folijas atstatus vienu no otras.

4

Uzkarsē grilu, liek restīti ar kebabiem uz grila, foliju gar kebabu malām ar nazi vai dakšu sacaurumo.

5

Kad kebabi no vienas puses viegli apcepušies (gaļa nav vēl apbrūnējusi, bet viegli "aprauta", lai sulas būtu noslēgtas iekšpusē), tad tos, izmantojot dakšu, viegli saplacina, uzmanīgi (cenšoties ar nazi vai dakšu nepārdurt kebabu apvalciņu, lai tie nezaudētu sulīgumu) apgriež un cep 3-4 minūtes no otras puses.

Foto: Privātais arhīvs
6

Kebabus uzmanīgi noņem no folijas, foliju noņem no restes, jo tā vairs nebūs nepieciešama. Nedaudz uzvēdina ogles, lai tās vienmērīgi kvēlotu, liek kebabus uz restītes un turpina cepšanu, līdz tie iemantojuši apetītlīgi brūnganu garoziņu.

7

Pasniedz ar citronu tabulē (recepte te) un atsvaidzinošu tzatziki mērci, ko gatavo, sekojot šīs receptes norādījumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!