'Souvlaki' jeb grilētas vistas gaļas iesmiņi grieķu gaumē
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
700 g
700 g vistas fileja
vistas fileja
Marinādei:
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 gab.
2 gab. citroni
citroni
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 ĒK
1 ĒK raudene jeb oregano
raudene jeb oregano
1 TK
1 TK medus
medus
1 TK
1 TK jūras sāls
jūras sāls
0.5 TK
0.5 TK svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
Pasniegšanai:
2 gab.
2 gab. plūmju tomāti
plūmju tomāti
0.5 gab.
0.5 gab. garais gurķis
garais gurķis
0.5 gab.
0.5 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
10 gab.
10 gab. Kalamata olīvas
Kalamata olīvas
4 gab.
4 gab. pitas maizītes
pitas maizītes
 
tzatziki mērce
tzatziki mērce
  • Grieķu nacionālā virtuve
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Šašliks un citi grila ēdieni
  • Viegla vasaras maltīte
  • Atspirdzinošā marinādē pagatavota vistas gaļa, kas papildināta ar raudeni – tā grieķi gatavo grilētas gaļas iesmiņus jeb "souvlaki", kas ir viņu versija par mums pazīstamo šašliku. "Souvlaki" ir īpašs gaļas ēdiens ar to, ka to pasniedz ar pitas maizīti, svaigiem dārzeņiem un Kalamata olīvām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sāk ar marinādes gatavošanu: ķiploka daiviņas saspiež vai smalki sakapā un ieliek lielā bļodā.

    Vienam citronam norīvē miziņu. Abiem citroniem izspiež sulu, miziņu un sulu pievieno ķiplokam.

    Pielej olīveļļu, pievieno raudeni, medu, sāli un piparus. Visu samaisa.

    Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos un liek bļodā, kur sagatavota marināde, rūpīgi visu apmaisa, apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī marinēties 3 stundas.

    Kamēr vista marinējas, 4–6 bambusa iesmiņus izmērcē ūdenī, lai tie grilējot nesadeg.

    Sagriež tomātus plānās, jo plānās šķēlītēs. To pašu izdara ar gurķiem. Olīvas var sagriezt smalkāk vai atstāt veselas. Sarkano sīpolu sagriež smalkās pusripiņās. Dārzeņus izkārto uzkodu traukos, lai ērti paņemt ēdājiem.

    Kad gaļas marinēšanas laiks tuvojas beigām, var sākt kurt grilu.

    Iemarinētos vistas gabaliņus uzver bambusa iesmiņiem. Izkārto uz grila restes un cep uz kvēlojošām oglēm ar grilam uzliktu vāku aptuveni 4–5 minūtes. Pēc tam iesmiņus apgriež otrādi un cep vēl 4–5 minūtes.

    Kad gaļa gatava, saliek iesmiņus uz liela šķīvja. Pasniedz ēdājiem kopā ar pitas maizīti, kas pāris minūtes pasildīta uz grila restēm, sagatavotajiem dārzeņiem un tzatziki mērci (to vari pagatavot pats pēc šīs receptes).

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.