Spageti ar mājas pesto
Foto: Linda Tellgrena
3.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
360 g
360 g spageti (vai cita pasta pēc izvēles)
spageti (vai cita pasta pēc izvēles)
180 g
180 g krāsaini ķirštomāti
krāsaini ķirštomāti
 
plāni griezts cietais siers, piemēram Trikāta Reserve)
plāni griezts cietais siers, piemēram Trikāta Reserve)
 
svaigas bazilika lapiņas dekorēšanai
svaigas bazilika lapiņas dekorēšanai
Pesto:
100 g
100 g pannā viegli apbrūnināti ciedru rieksti
pannā viegli apbrūnināti ciedru rieksti
100 g
100 g cietais siers, kas sarīvēts uz rupjas rīves
cietais siers, kas sarīvēts uz rupjas rīves
 
liela bunte ar bazilika lapiņām
liela bunte ar bazilika lapiņām
150 ml
150 ml olīveļļa
olīveļļa
2-4
2-4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Mājās gatavots bazilika pesto gan smaržo, gan garšo daudz labāk, nekā veikalos pirktais. Pat ja nav zaļumu sezona, veikalos ir iespējams iegādāties leknus garšaugus podiņos. Baziliks un ciedru rieksti ar pilnasinīgu sieru veidos pesto, kurš pat vienkāršākos spageti pārvērtīs karaliskā maltītē. Maltītes ideju iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavošana:

    Ciedru riekstus liek blenderī/ virtuves kombainā un sablendē kopā ar pārējām pesto sastāvdaļām. Eļļu lej pēc vajadzības, lai iegūtu biezas konsistences mērci.

    Spageti uzvāra saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma, līdz tie ir al dente. Nokāš ūdeni.

    Spageti pievieno pesto un kārtīgi izmaisa – tā, lai mērce pastu vienmērīgi noklātu.

    Spageti kārto porciju šķīvjos, pa virsu liekot krāsainus tomātiņus, plāni griezta siera šķēlītes un bazilika lapiņas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form