Foto: Shutterstock
Ļoti vienkāršs vakariņu ēdiens, kurš garšos ikvienam, arī gaļēdājiem, bet veģetārieši gaļu var nepievienot. Pesto pagatavošanai būs vajadzīgs viens liels brokolis bez cietā kāta. Toties jo vairāk tam lapu, jo pesto būs aromātiskāks. Gaļas sastāvdaļai izmanto gabaliņos sagrieztu jebkuru svaigi gatavoto, jēlo desa, kas tev garšo, vai lielisko čorizo desiņu. Ļoti ērti un ātri desu nelielos gabaliņos, apmēram frikadeles lielumā, var sagriezt ar šķērēm. Ļauj, lai nogrieztie desas gabaliņi uzreiz krīt karstajā pannā.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 liels brokolis50 gciedru rieksti50 gparmezāna siers šķipsnačili pārslas pēc garšassāls75 mlolīveļļa400 gspageti400 gdesa1 ĒKolīveļļa pēc garšassāls4 ĒKparmezāna siers

Sagatavošana

1

Pirmais darbs ir sarīvēt parmezāna sieru (vai citu maigu cieto sieru). Kad tas izdarīts, noliek to malā, līdz tas būs vajadzīgs. Katlā liek vārīties apmēram 2 litrus ūdens brokoļu plaucēšanai, blakus novieto lielu bļodu ar ledus aukstu ūdeni un sietu, kurā notecināt applaucētos brokoļus. Sakarsē dziļu pannu ar eļļu. Sagriež desu un apcep to brūnu, apmēram 5 – 6 minūtes. Kad tā apcepusies, noņem no uguns un noliek malā.

2

Kamēr desa cepās, gatavo brokoļu pesto. Nogriež lapas un ziedu galvas, cietās kātu daļas neizmanto. Kad ūdens vārās, tajā samet brokoļus uz 1 – 2 minūtēm. Jāskatās, lai ūdens šo minūšu laikā visu laiku vārās. Izceļ ar putu karoti brokoļus un liek sietā, kuru iemērc ledus aukstajā ūdenī. Tādējādi tiks saglabāta brokoļu koši zaļā krāsa. Verdošo ūdeni saglabā spageti vārīšanai, tam pievienojot sāli.

3

Kamēr atdziest brokoļi, liek vārīties spageti, kuriem vajadzēs apmēram 8 min. Atdzisušos brokoļus liek mikserī, pievieno ciedru riekstus (tos var aizvietot arī ar Indijas riekstiem). Pievieno rīvēto parmezāna sieru, šķipsnu aso čili pārslu, nedaudz sāli. Uz pulsācijas režīma visu viegli samaļ, tad pievieno olīveļļu un šoreiz sablenderē pilnībā. Pesto gatavs.

4

No katla izsmeļ apmēram vienu krūzi ar spageti ūdeni un noglabā mērces pagatavošanai. Nokāš pastu. Uz apceptās desas virsū liek spageti, beigās brokoļu pesto, uzlej nedaudz spageti ūdeni, lai no pesto veidotos mērce, un ar makaronu standziņām visu apmaisa. Kārto porcijas, pa virsu nedaudz uzrīvējot svaigas parmezāna skaidiņas. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!