Foto: Publicitātes foto
Receptē garneles ir goda vietā. Tās kombinē ar ķiploku un nedaudz brūninātu sviestu, kas piešķir mērcei riekstaini tīkamu garšu. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Pagatavošanas gaita soli pa solim:

15Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
340 gDobeles dzirnavnieka spaghetti Nr. 7 šķipsnasāls40 gsviests8 nomizotas ķiploku daiviņas, kas sagrieztas plānās šķēlītēs400 gtīģergarneles120 guz pusēm pārgriezti ķirštomātiņi

Sagatavošana

1

Verdošā sālsūdenī vāri spageti 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai. Pastai nokās ūdeni un liec to lielā bļodā.

2

Uzkarsētā pannā liec sviestu, izkausē. Pievieno ķiplokus un maisot uz vidējas uguns cep, līdz ķiploki sāk kļūt zeltaini un sviests – gaiši brūns. Pievieno garneles un cep 2-3 minūtes no katras puses, līdz tās ir gatavas. Garneles nedrīkst pārcept – tad tās kļūst sīkstas.

3

Pastai pāri lej pannas saturu ar garnelēm un ķiplokiem, kā arī sviestu. Iemaisi ķirštomātiņus.

Pasniedz siltos dziļajos šķīvjos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!