Spageti ar garnelēm ķiploku sviesta mērcē
Foto: Publicitātes foto
4.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
340 g
340 g Dobeles dzirnavnieka spaghetti Nr. 7
Dobeles dzirnavnieka spaghetti Nr. 7
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
40 g
40 g sviests
sviests
8
8 nomizotas ķiploku daiviņas, kas sagrieztas plānās šķēlītēs
nomizotas ķiploku daiviņas, kas sagrieztas plānās šķēlītēs
400 g
400 g tīģergarneles
tīģergarneles
120 g
120 g uz pusēm pārgriezti ķirštomātiņi
uz pusēm pārgriezti ķirštomātiņi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Makaronu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Receptē garneles ir goda vietā. Tās kombinē ar ķiploku un nedaudz brūninātu sviestu, kas piešķir mērcei riekstaini tīkamu garšu. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavošanas gaita soli pa solim:

    Verdošā sālsūdenī vāri spageti 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai. Pastai nokās ūdeni un liec to lielā bļodā.

    Uzkarsētā pannā liec sviestu, izkausē. Pievieno ķiplokus un maisot uz vidējas uguns cep, līdz ķiploki sāk kļūt zeltaini un sviests – gaiši brūns. Pievieno garneles un cep 2-3 minūtes no katras puses, līdz tās ir gatavas. Garneles nedrīkst pārcept – tad tās kļūst sīkstas.

    Pastai pāri lej pannas saturu ar garnelēm un ķiplokiem, kā arī sviestu. Iemaisi ķirštomātiņus.

    Pasniedz siltos dziļajos šķīvjos.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form