Spageti ar mīdijām
Foto: Linda Tellgrena, www.lindasvirtuve.lv
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
350 g
350 g spageti
spageti
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
2
2 Šalotes sīpoli
Šalotes sīpoli
3
3 sakapātas ķiploka daiviņas
sakapātas ķiploka daiviņas
400 ml
400 ml konservēti tomāti
konservēti tomāti
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna čili pārslas
čili pārslas
160 ml
160 ml sauss baltvīns
sauss baltvīns
2,4 kg
2,4 kg svaigas mīdijas (nomazgātas un iztīrītas)
svaigas mīdijas (nomazgātas un iztīrītas)
 
svaigi pētersīļi
svaigi pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Makaronu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Jūras velšu cienītāju delikatese – ātri pagatavojams ēdiens bez piena produktiem. Galvenais izvēlēties svaigas un kvalitatīvas mīdijas. Ja gaidāmi viesi, pasniedz spageti lielā traukā. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un cep vēl 2 minūtes. Pievieno tomātus, cukuru, šķipsnu sāls un čili pārslas. Ik pa laikam apmaisot, vāri 4–5 minūtes uz zemas uguns.

    Kamēr vārās tomātu mērce, lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Pievieno spageti un vāri 8 minūtes, līdz pasta ir al dente (gandrīz gatava). Nokās ūdeni.

    Lielā katlā ielej 200 ml ūdens un baltvīnu. Ja katls mazāks, mīdijas vāri 2-3 piegājienos. Pievieno mīdijas. Vāri 4-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz mīdijas atvērušās. Tās, kuras neatveras, izņem un ēdienam neizmanto.

    Tomātu mērci pārlej spageti, pievieno mīdijas, pārkaisi ar pētersīļiem un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Pasniedz siltus.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form