Foto: Publicitātes foto
Vieglāka pastas ēdienu versija dienām, kad gribas ko svaigāku. Svarīgi ir sparģeļus nepārvārīt, jo tad tie saglabā skaisto, spilgti zaļo krāsu un maigo kraukšķīgumu. Kazas siers savukārt veido krēmīgu mērci un veido interesantas garšas nianses. Tradicionālāku garšu mīļotāji var izvēlēties krēmsieru, kas gatavots no govs piena. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas Virtuve" autore.

15Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
320 gDobeles dzirnavnieka spaghetti Nr. 7150 gmīkstais kazas siers šķipsnasāls200 gmini zaļie sparģeļi100 gzaļie zirnīši

Sagatavošana

1

Vidēji lielā katlā uzvāri ūdeni, kam pievienota šķipsna sāls. Kad ūdens vienmērīgi burbuļo, tajā uzmanīgi liec sparģeļus un vāri 4-5 minūtes (līdz tie vēl nav izvārījušies mīksti).

2

Ūdeni nokās un sparģeļus uz brīdi iemērc ledusaukstā ūdeni, lai apturētu vārīšanos un lai tie saglabātu spilgti zaļo krāsu.

3

Verdošā sālsūdenī liec spageti. Vāri 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni. Spageti nekavējoties pievieno kazas sieru un zaļos zirnīšus un izmaisi, lai siers izkustu un izveidotu krēmīgu mērci.

4

Pastu kārto dziļos, uzsildītos šķīvjos. Katrai porcijai virsū liec sparģeļus. Pārkaisi ar svaigi maltiem pipariem un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!