Sātīgai veģetārai maltītei - spageti boloņiešu gaumē.

Spageti ieliek lielā kastrolī ar verdošu sālsūdeni un vāra 10-12 minūtes vai arī līdz brīdim, kad tie ir gatavi.

Pa to laiku lielā pannā uzkarsē eļļu un apmaisot, apcep sasmalcinātus sīpolus un saspiestus ķiplokus, līdz tie ir viegli apbrūnējuši. Pievieno sasmalcinātus tomātus un uzglabāto sulu, sasmalcinātus burkānus, seleriju, sēnes, papriku, baziliku, raudeni, muskatriekstu, tomātu biezeni un buljonu vai ūdeni. Rūpīgi samaisa un uzvāra, samazina karstumu, uzliek vāku un apmaisot, vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes vai arī līdz brīdim, kad dārzeņi ir gatavi.

Pievieno vārītas pupiņas un apmaisot, karsē vēl 5 minūtes. Sojas miltus samaisa ar nedaudz ūdens un pievieno mērcei, tad maisot ļauj pavārīties 2 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Spageti nokāš un kārto uz sasildītiem servējamiem šķīvjiem, tiem virsū uzlej dārzeņu mērci un pārkaisa ar sarīvētu parmezāna sieru.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!