Ķirbis labi sader ar kūpinātu vistu, bekonu, šķiņķi un citiem kūpinājumiem. Recepti piedāvā kulinārijas bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena.

25Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 kgķirbis, nomazgāts un sagriezts 1,5 cm biezās šķēlītēs1 ĒKeļļa4 ķiploka daiviņas, nomizotas un gareniski pārgrieztas uz pusēm daži zariņi timiāna (nav obligāti) sāls un svaigi malti pipari50 gkrēmsiers250 gkūpināta vista, kakla karbonāde vai kāda cita ne pārāk trekna gaļa eļļa cepšanai250 gpilngraudu spageti, piemēram, Dobeles Dzirnavnieka50 glazdu rieksti

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Uz cepešpannas liek cepamo papīru un blakus citu citai izkārto ķirbju šķēlītes, pa vidu liekot ķiploka gabaliņus. Pārslaka ar olīveļļu, pārber ar sāli un pipariem. Noslēdz ar timiāna zariņiem. Liek cepeškrāsnī un cep, kamēr ķirbis ir mīksts (aptuveni 15 minūtes).

2

Lielā katlā uzvāra ūdeni, kam pievienota sāls. Kad ūdens sācis burbuļot, katlā liek spageti. Vāra 7 minūtes, līdz pasta ir al dente, vai 9 minūtes - līdz pilnai gatavībai.

3

Gaļu sagriež kubiņos. Apcep uz pannas uzkarsētā eļļā. Noliek malā.

4

Uzkarsētā pannā apgrauzdē lazdu riekstus. Kad tie nedaudz padzisuši, noņem brūnās miziņas. Tos sagriež, samaļ vai piestā saspiež mazākos gabalos.

5

No krāsns izņem ķirbjus, liek bļodā kopā ar ceptajiem ķiplokiem (uzmanīgi izlasa ārā timiāna zariņus). Sablendē viendabīgā masā, beigās ieblendējot arī krēmsieru.

6

Pastu liek bļodā, iemaisa ķirbju un krēmsiera mērci. Kārto šķīvjos, pa virsu berot gaļas gabaliņus un nedaudz riekstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!