Spageti krēmīgā meža sēņu un siera virumā
Foto: DELFI
0 0
2 porcijas 
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g meža sēnes
meža sēnes
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
1-2 ĒK
1-2 ĒK kausētais siers
kausētais siers
pēc garšas
pēc garšas ķiploku sāls
ķiploku sāls
pēc garšas
pēc garšas garšvielas pēc izvēles (romarīns, estragons, pētersīļi u.c.)
garšvielas pēc izvēles (romarīns, estragons, pētersīļi u.c.)
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
50 g
50 g cietais siers
cietais siers
 
spageti
spageti
2 ĒK
2 ĒK pesto
pesto
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Sēņu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pēc veiksmīgiem pārgājieniem pa mežiem salasītais loms jāliek lietā gardās maltītes. Šī recepte ar spageti būs kā radīta sātīgai pusdienu vai vakariņu maltītei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šajā receptē var izmantot visdažādākās sēnes – baravikas, bērzlapes, apšubekas, gailenes vai veikalā pirktos šampinjonus, ja gadījumā meža apciemojums nav bijis sekmīgs. Sēnes notīra un sagriež mazākos gabalos.

    Sakarsē pannu un uz mazas liesmas izkausē sviestu. Apcep sēnes, līdz sula iztvaikojusi un tās teju jau pierauj pie pannas. Pieber garšvielas, pielej saldo krējumu un ļauj virumam sabiezēt. Ik pa brīdim mērci apmaisa. Kad saldais krējums jau pabiezējis, pievieno lielāko daļu sarīvētā siera, karoti kausētā siera, un iemaisa. Uzliek vāku un ļauj kādu brīdi ievilkties.

    Katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli un pievieno spageti. Vāra tik ilgi, kā to norādījis ražotājs. Šajā ēdienā ļoti labi garšo pilngraudu spageti, bet derēs arī jebkuri citi makaroni. Kad makaroni novārīti, tos nokāš un liek atpakaļ katlā. Pievieno pesto un iemaisa.

    Makaronus sajauc ar mērci, apkaisa ar rīvētu cieto sieru un pasniedz.

    Spageti krēmīgā meža sēņu un siera virumā
    Foto: DELFI
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form