Spageti 'Lučia' aromātiskā mērcē
Foto: Shutterstock
3.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g spageti
spageti
30 g
30 g anšovi-ķilavas
anšovi-ķilavas
8 gab.
8 gab. olīvas (bez kauliņiem)
olīvas (bez kauliņiem)
1 sauja
1 sauja Ķirštomāti
Ķirštomāti
0.33 glāze
0.33 glāze olīveļļa
olīveļļa
sauja
sauja baziliks, svaigs
baziliks, svaigs
sauja
sauja pētersīļi, svaigs
pētersīļi, svaigs
2-3 gab.
2-3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
3 ĒK
3 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
1/2 glāze
1/2 glāze sausais baltvīns
sausais baltvīns
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zibenīgi pagatavojami spageti ar olīvām, sulīgiem ķirštomātiņiem un īpašo anšovu – baltvīna mērci.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izvāra spageti, kā norādīts instrukcijā uz paciņas.

    Dziļajā pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno sasmalcinātus anšovus (tos var aiztāt ar ķilavām), uz pusēm sagrieztas olīvas, sasmalcinātus ķiplokus, tomātu pastu, sāli un piparus. Kad mērce sāk burbuļot, pievieno vīnu un turpina tvaicēt uz nelielas uguns aptuveni 4–5 minūtes.

    Pievieno pannas saturam spageti, visu samaisa, pievieno uz pusēm sagrieztus ķirštomātiņus, sasmalcinātus pētersīļus, baziliku, visu samaisa un pasniedz.

    Iesūtīja: Vineta

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form