Spāņu 'churros' cepumi kanēļa cukura 'kažociņā'
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 ml
500 ml eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
MĪKLAI
160 g
160 g kviešu milti
kviešu milti
100 g
100 g sviests
sviests
250 ml
250 ml ūdens
ūdens
3
3 olas
olas
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
APVIĻĀŠANAI
 
kanēlis
kanēlis
 
cukurs
cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Cepumi
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • "Churros" – fritēti plaucētās mīklas stienīši, kas devīgi pārkaisīti ar cukura un kanēļa maisījumu un pilnai laimei pasniegti ar biezu kausētas šokolādes mērci, ir spāniski runājošās valstīs iecienīts našķis. Tas ir pavisam vienkārši pagatavojams mazāk nekā stundas laikā, turklāt no teju katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām. Recepti iesaka mūsu lasītāja Laila Rudzone.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pannā ielej ūdeni, pievieno sviestu un cukuru, karsē, līdz sviests izkūst un maisījums kļūst viendabīgs.

    Bļodā izsijā miltus ar sāli.

    Nenoņemot pannu no uguns, pievieno visus miltus un ātri samaisa ar lāpstiņu. Turpina karsēt visu laiku maisot, līdz mīkla atlec no trauka malām un paliek gluda.

    Mīklu liek bļodā, nedaudz atdzesē. Pa vienai pievieno olas, katru iekuļot masā.

    Mīklu liek konditorejas maisiņā ar zvaigznītes uzgali.

    Katliņā uzkarsē augu eļļu (šajā rakstā skaidrojām, kā mājas apstākļos bez termometra noteikt, vai mīkla ir sasniegusi pareizo cepšanas temperatūru).

    Mīklu spiež no maisa tieši karstā eļļā, atdalot "desiņas" no konditorejas uzgaļa ar naža palīdzību.

    Cep cepumiņus zeltaini brūnus un pārliek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

    Gatavos "churros" apkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu. Pasniedz ar biezu kausētas šokolādes mērci. Kā to pagatavot, stāstījām šajā rakstā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form