Spāņu čurros cepumiņi
Foto: Shutterstock
4.2000 15
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 ml
200 ml ūdens
ūdens
113 g
113 g sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
145 g
145 g milti
milti
3
3 olas (istabas temperatūrā)
olas (istabas temperatūrā)
1/2 TK
1/2 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
Cukura garoziņai
50 g
50 g cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
Šokolādes mērcei
500 ml
500 ml piens
piens
180 g
180 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
1/2 TK
1/2 TK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
1/2 TK
1/2 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Cepumi
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Brīnišķīgs kārums, kuru tradicionāli pasniedz ar šokolādes mērci. Klasiskos čurros cepumus vāra eļļā, bet figūrai draudzīgāk būs, ja tos ceps cepeškrāsnī.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

    Čurros cep no samērā biezas plaucētās mīklas. Katliņā ielej ūdeni, pievieno sviestu, cukuru un sāli. Ūdeni uz vidējas uguns uzvāra, ik pa laikam apmaisot. Kad ūdens vārās, tam pievieno miltus, visus uzreiz. Iesākumā ar putojamo slotiņu miltus iemaisa ūdenī. Pēc tam izmanto karoti un, turpinot karsēt, maisa, līdz veidojas gluda mīklas bumba. To grozot un maisot karsē apmēram vienu minūti. Noņem katliņu no uguns un ļauj mīklai nedaudz atdzist.

    Nelielā krūkā ar dakšiņu sakuļ olas, pievieno vaniļas ekstraktu. Olām noteikti jābūt istabas temperatūrā.

    Karstajai mīklai pievieno nelielu daudzumu olu masas, ar karoti izmaisa, līdz olas sajaukušās ar mīklu, atkārto – pielej vēl nedaudz olu un ar karoti sakuļ, atkārto, līdz visas olas pievienotas mīklai. Veidosies samērā bieza plaucētā mīkla. Čurros veido, izmantojot konditorejas tūtu un nelielu zvaigznītes uzgali. Protams, var lietot arī apaļu uzgali, bet klasiski čurros ir ar skaistām kraukšķīgām rieviņām.

    Uz sagatavotās cepamās plāts ar konditorejas maisiņa palīdzību izspiež čurros, apmēram 8–10 cm garus. Starp čurros cepumiem jāatstāj apmēram 4 cm atstarpe. Čurros mīklas "desiņu" no uzgaļa atdala ar naža palīdzību. Piezīme: šādas čurros "desiņas" var uzreiz spiest karstā eļļā un vārīt cepumus dziļvārē.

    Pēc tam, kad čurros izspiesti, tos aprasina ar ūdeni (ūdenim iztvaikojot, tas palīdzēs čurros uzpūsties). Liek cepamo plāti karstā krāsnī un cep 18–22 minūtes, līdz čurros zeltaini brūni. Kad cepumi izcepti, izslēdz krāsni, bet pannu ar čurros atstāj krāsnī vēl 10 minūtes, lai cepumi apžūtu.

    Kamēr čurros cepas, pagatavo šokolādes mērci un cukura - kanēļa maisījumu. Nelielā bļodiņā sajauc cukuru, kanēli un pavisam nelielu šķipsniņu sāls. Noliek malā. Katliņā uzvāra pienu, pievieno smalcinātu šokolādi. Kukurūzas cieti nelielā trauciņā samaisa ar vienu karoti ūdens. Pielej cieti un vaniļas ekstraktu pie šokolādes, karsē, līdz mērce sabiezē.

    Kad čurros izņemti no krāsns, tos vēl siltus apvārta cukura - kanēļa maisījumā. Pasniedz ar šokolādes mērci.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form