Foto: Shutterstock
Brīnišķīgs kārums, kuru tradicionāli pasniedz ar šokolādes mērci. Klasiskos čurros cepumus vāra eļļā, bet figūrai draudzīgāk būs, ja tos ceps cepeškrāsnī.
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 mlūdens113 gsviests2 ĒKbrūnais cukurs šķipsnasāls145 gmilti3 olas (istabas temperatūrā)0.5 TKvaniļas ekstrakts CUKURA GAROZIŅAI:50 gcukurs šķipsnasāls1 TKkanēlis ŠOKOLĀDES MĒRCEI:500 mlpiens180 gtumšā šokolāde0.5 TKkukurūzas ciete0.5 TKvaniļas ekstrakts

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Čurros cep no samērā biezas plaucētās mīklas. Katliņā ielej ūdeni, pievieno sviestu, cukuru un sāli. Ūdeni uz vidējas uguns uzvāra, ik pa laikam apmaisot. Kad ūdens vārās, tam pievieno miltus, visus uzreiz. Iesākumā ar putojamo slotiņu miltus iemaisa ūdenī. Pēc tam izmanto karoti un, turpinot karsēt, maisa, līdz veidojas gluda mīklas bumba. To grozot un maisot karsē apmēram vienu minūti. Noņem katliņu no uguns un ļauj mīklai nedaudz atdzist.

3

Nelielā krūkā ar dakšiņu sakuļ olas, pievieno vaniļas ekstraktu. Olām noteikti jābūt istabas temperatūrā.

4

Karstajai mīklai pievieno nelielu daudzumu olu masas, ar karoti izmaisa, līdz olas sajaukušās ar mīklu, atkārto – pielej vēl nedaudz olu un ar karoti sakuļ, atkārto, līdz visas olas pievienotas mīklai. Veidosies samērā bieza plaucētā mīkla. Čurros veido, izmantojot konditorejas tūtu un nelielu zvaigznītes uzgali. Protams, var lietot arī apaļu uzgali, bet klasiski čurros ir ar skaistām kraukšķīgām rieviņām.

5

Uz sagatavotās cepamās plāts ar konditorejas maisiņa palīdzību izspiež čurros, apmēram 8–10 cm garus. Starp čurros cepumiem jāatstāj apmēram 4 cm atstarpe. Čurros mīklas "desiņu" no uzgaļa atdala ar naža palīdzību. Piezīme: šādas čurros "desiņas" var uzreiz spiest karstā eļļā un vārīt cepumus dziļvārē.

6

Pēc tam, kad čurros izspiesti, tos aprasina ar ūdeni (ūdenim iztvaikojot, tas palīdzēs čurros uzpūsties). Liek cepamo plāti karstā krāsnī un cep 18–22 minūtes, līdz čurros zeltaini brūni. Kad cepumi izcepti, izslēdz krāsni, bet pannu ar čurros atstāj krāsnī vēl 10 minūtes, lai cepumi apžūtu.

7

Kamēr čurros cepas, pagatavo šokolādes mērci un cukura - kanēļa maisījumu. Nelielā bļodiņā sajauc cukuru, kanēli un pavisam nelielu šķipsniņu sāls. Noliek malā. Katliņā uzvāra pienu, pievieno smalcinātu šokolādi. Kukurūzas cieti nelielā trauciņā samaisa ar vienu karoti ūdens. Pielej cieti un vaniļas ekstraktu pie šokolādes, karsē, līdz mērce sabiezē.

8

Kad čurros izņemti no krāsns, tos vēl siltus apvārta cukura - kanēļa maisījumā. Pasniedz ar šokolādes mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!