Sparģeļi ar tīģergarnelēm ķiploku sviestā dzīves svinēšanai
Foto: Shutterstock
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
360 g
360 g sparģeļi
sparģeļi
300 g
300 g tīģergarneles
tīģergarneles
50 g
50 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
 
pētersīļi
pētersīļi
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sparģeļu laiks ir karalisks – lai kā un ar ko tos gatavo, vienmēr ir mazliet svētku sajūta. Maigi kraukšķīgie sparģeļi kopā ar tīģergarnelēm ķiploku sviestā ir viegla, pavasarīga un izsmalcināta uzkoda. Kā radīta skaistam vasaras vakaram, kad gribas svinēt dzīvi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo sparģeļus vārīšanai, nolaužot lieko kātu daļu. Vārošā ūdenī ieber šķipsniņu sāls un ieliek sparģeļus. Vāra 2 minūtes, tad sparģeļus ieliek ledusaukstā ūdenī.

    Pannā sakarsē sviestu, pievieno olīveļļu, atkausētas tīģergarneles un saspaidītas ķiploka daiviņas, apcep dažas minūtes lielā karstumā, līdz garneles sāk mainīt krāsu.

    Sagriež sparģeļus gabalos, pievieno tīģergarnelēm un cep vēl pāris minūtes samazinātā temperatūrā, pievieno sāli un piparus.

    Pasniedz bļodiņās, apsmidzinot ar citronu sulu, garnē ar citrona šķēlīti, pārkaisa ar sagrieztiem pētersīļiem. Izrotā ar maigas majonēzes vai turku jogurta cepurīti.

    Baudiet nesteidzīgi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form