Sparģeļu laiks ir karalisks – lai kā un ar ko tos gatavo, vienmēr ir mazliet svētku sajūta. Maigi kraukšķīgie sparģeļi kopā ar tīģergarnelēm ķiploku sviestā ir viegla, pavasarīga un izsmalcināta uzkoda. Kā radīta skaistam vasaras vakaram, kad gribas svinēt dzīvi.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
360 gsparģeļi300 gtīģergarneles50 gsviests1 ĒKolīveļļa2 ķiploka daiviņas1 gab.citrons pētersīļi sāls pipari

Sagatavošana

1

Sagatavo sparģeļus vārīšanai, nolaužot lieko kātu daļu. Vārošā ūdenī ieber šķipsniņu sāls un ieliek sparģeļus. Vāra 2 minūtes, tad sparģeļus ieliek ledusaukstā ūdenī.

2

Pannā sakarsē sviestu, pievieno olīveļļu, atkausētas tīģergarneles un saspaidītas ķiploka daiviņas, apcep dažas minūtes lielā karstumā, līdz garneles sāk mainīt krāsu.

3

Sagriež sparģeļus gabalos, pievieno tīģergarnelēm un cep vēl pāris minūtes samazinātā temperatūrā, pievieno sāli un piparus.

4

Pasniedz bļodiņās, apsmidzinot ar citronu sulu, garnē ar citrona šķēlīti, pārkaisa ar sagrieztiem pētersīļiem. Izrotā ar maigas majonēzes vai turku jogurta cepurīti.

Baudiet nesteidzīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!