Foto: Shutterstock
Interesanta un garda alternatīva ikdienas uzkodām - sparģeļi, kas ietīti gardajā prošuto šķiņķī un nedaudz apcepti uz pannas. Šos noteikti vari baudīt čipšu un grauzdiņu vietā.
20Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
12 gab.sparģeļi6 gab.Prošuto šķiņķa šķēlītes sviests vai eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Sparģeļus nomazgā un nogriež aptuveni divus centimetrus no to kātiņu pamatnes.

2

Prosciutto jeb prošuto šķiņķa šķēlītes sagriež uz pusēm gareniskās strēmelēs, lai sanāktu tieši 12 strēmeles no visām sešām šķēlītēm.

3

Prošuto strēmeli liek uz dēlīša nedaudz ieslīpi, un pa virsu tai liek sparģeļa kātiņu, tā, lai tas būtu perpendikulāri. Tad ņem un tin prošuto šķiņķa šķēlīti apkārt sparģeļa kātiņam, stingri pieturot gaļu, lai tā nenobrūk.

4

Lielā pannā izkausē sviestu, līdz tā ir kārtīgi uzkarsusi. Šķiņķī ietītos sparģeļus liek pannā un cep aptuveni vienu līdz divas minūtes no katras puses, līdz prošuto kļuvis brūns un kraukšķīgs.

Servē ar citiem dārzeņiem un krējuma vai holandiešu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!