Vienmēr un visur pieprasītie speķa pīrādziņi.

Raugu samīca ar 1 TK cukura, līdz tas pilnībā izkusis.

Pienu uzsilda, piemet sāli, cukuru un raugu.

Margarīnu izkausē un pieliek klāt, pieber miltus tik daudz, lai veidotos pabieza mīkla.

Mīklu mīca ar rokām līdz mīkla atlec no trauka malām un no rokām, ja mīcīšanas procesā nepieciešami miltu, tos var nedaudz pievienot, bet nevajag aizrauties.

Mīklu pārkaisa ar miltiem un uz 1 stundu liek ledusskapī.

Kad mīkla gatava ,tad ņem pa pikai un izveltnē apli, pārgriež četrās daļās ( +), un tad vēl katru sloksni (+), tā lai sanāk no katras sloksnes 8 trīstūri.

Ņem mīklas trīstūri, platākajā pusē liek saceptu speķi ar sīpoliem vai desu un paceļ abas maliņas, piespež un satin rullītī līdz pat sašaurinājums beidzas. Parsmērē ar sakultu olu, kārto uz cepešplāts un cep līdz gatavi.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!