Foto: No privātā arhīva
Neparastāks zemeņu laika gardums – zaļš, svaigs, maigs un skaists kā pati vasara! Šī vasarīgā, gaisīgi vieglā rulete ir pārsteidzoša – vispirms tā pārsteidz ar zaļo krāsu, tad – ar burvīgo garšu. Recepti iesaka Ventspils kulināre Santa Fridrihsone.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
2 saujasspināti6 gab.olas6 ĒKcukurs6 ĒKmilti1 TKcepamais pulveris1 šķipsnasāls500 mlsaldais krējums zemeņu džems svaigas zemenes

Sagatavošana

1

Sablendē spinātus, olu dzeltenumus un cukuru.

2

Citā bļodā stingrās putās sakuļ olu baltumus ar sāli.

3

Kad olbaltuma putas gatavas, pielej klāt spinātu masu, un iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri.

4

Viegli iecilā mīklu.

5

Gatavo mīklu izpklāj uz cepamā papīra un cep 170 grādos aptuveni 15 min.

6

Kad gatavs, satin biskvītu ar visu cepamo papīru un ļauj tam pilnībā atdzist.

7

Kad atdzisis, uzmanīgi attin ruleti un atbrīvo no cepamā papīra. Smērē ar zemeņu džemu, pa virsū liek saputoto saldo krējumu, izkārto zemenes, cenšoties panākt, lai tās būtu ruletes vidū, un uzmanīgi aizrullē to ciet.

8

Dekorē ar zemenēm un biskvīta drupačām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!