Spinātu un biešu salāti
Foto: Shutterstock
1.0000 2
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g vārītas bietes
vārītas bietes
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
3 TK
3 TK vīna etiķis
vīna etiķis
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
2
2 vārītas olas
vārītas olas
2 ĒK
2 ĒK grieķu jogurts
grieķu jogurts
1 TK
1 TK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
100 g
100 g spināti
spināti
1 ĒK
1 ĒK saulespuķu sēklas
saulespuķu sēklas
1 ĒK
1 ĒK linsēklas
linsēklas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Biešu salāti
  • Dārzeņu salāti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Veselīgām un vieglām pusdienām – spinātu un biešu salāti. Pasniedz ar jogurta mērcīti vai tāpat ar eļļu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bietes sagriež biezās ripiņās un apviļā ēdamkarotē eļļas, divās tējkarotēs etiķa un medū. Tad liek cepamtraukā un apcep 200°C aptuveni 20 minūtes. Pēc tam bietes izņem no krāsns un nedaudz atdzesē.

    Atlikušo eļļu un etiķi, grieķu jogurtu un sinepes sajauc mērcītē.

    Salātu bļodā saber spinātus, saulespuķu sēkliņas, linsēklas, apceptās bietes un sagrieztas vārītās olas. Visu kārtīgi samaisa.

    Salātus liek šķīvī un tieši pirms pasniegšanas pārlej ar nupat pagatavoto mērci.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form