Spinātu salāti ar olām un silto bekona mērci
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g auksti kūpināts bekons
auksti kūpināts bekons
2 ĒK
2 ĒK sarkanvīna etiķis
sarkanvīna etiķis
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1 TK
1 TK brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 ĒK
1 ĒK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
1 šķipsna
1 šķipsna malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
1 šķipsna
1 šķipsna čili pārslas
čili pārslas
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
150 g
150 g spināti
spināti
1 gab.
1 gab. neliels sarkanais sīpols
neliels sarkanais sīpols
4 gab.
4 gab. vārītas olas
vārītas olas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dažādi salāti
  • Olu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Launags
  • Pusdienas
  • Pasaules Virtuve
  • Ideja neikdienišķiem salātiem: divas veselīgas sastāvdaļas – spināti un olas – kuras papildina kraukšķīga bekona mērce. Recepti iesaka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācija (LAPNA).

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bekonu sagriež šaurās strēmelēs un uz vidējas uguns pannā apcep, ik pa laikam apmaisot. Kad bekons kļuvis kraukšķīgs, to noņem no pannas un liek šķīvī, kas izklāts ar papīra dvieli.

    Tajā pašā pannā, kur cepies bekons, liek sarkanvīna etiķi, brūno cukuru, sinepes, saspiestu ķiploka daiviņu, pievieno sāli un piparus un visu izkarsē, ik pa laikam apmaisot, lai garšas sajauktos.

    Lej sagatavoto mērces pamatu bļodiņā un pakāpeniski pievieno olīveļļu, visu maisot. Pievieno mērcei pusi saceptā bekona.

    Lielā salātu bļodā ber spinātus, sakapātas olas un plānos pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Pārlej ar silto mērci un pārkaisa ar atlikušo bekonu.

    Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.

    Lai labi garšo!

    LAPNA Latvijā un Lietuvā īsteno kustību "Olas ir spēks!", atgādinot, ka olas ir pieejams produkts, kas satur 13 dažādus organismam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas. Tās ir vēlams iekļaut ikdienas uzturā gan bērniem, gan pieaugušiem, gan senioriem – ne tikai Lieldienās, bet visa gada garumā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.