Spinātu un brinzas pīrādziņi
Foto: Egitas virtuve
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6 gab.
6 gab. saldētās kārtainās mīklas plāksnes
saldētās kārtainās mīklas plāksnes
400 g
400 g spināti
spināti
1 gab.
1 gab. ķiploks
ķiploks
200 g
200 g brinza
brinza
1/3 TK
1/3 TK rīvēts muskatrieksts
rīvēts muskatrieksts
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
  • Dažādas mīklas
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Pirktajiem spinātu pīrādziņiem dažreiz ir mīnusi – maz pildījuma, mīkla šķiet "miltaina" un par daudz, pats pildījums reizēm liek izmest visu pīrādziņu. Pašam mājās tādu, kā garšo, uzcept nav tik sarežģīti, saka Egita savā recepšu blogā "Egitas virtuve". Šie būs sāļi, bagātīgi pildīti, ar mazu plānu mīklas slāni - tieši tādi, kā vajag!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izliek atlaidināties mīklu. Jau gadiem izmantoju saldēto kārtaino mīklu "Tešla", kas nekad nav pievīlusi.

    Gatavo pildījumu. Pannā izkausē sviestu, tajā liek nedaudz atlaidinātus spinātus, ar lāpstiņu izspaida un pasautē 5 minūtes, kamēr tie veido viendabīgu "putriņu". Ja spināti nav bijuši kārtīgi sasmalcināti, šajā posmā izlasa ārā visus kātus un citas garās daļas, jo ēdot tās stiepsies līdzi.

    Spinātu masai pievieno muskatriekstu, caur spiedi saspiestus ķiplokus. Visu cep vēl pāris minūtes līdz iztvaikojies liekais šķidrums (spinātu masā izveidojot bedrīti līdz pannas dibenam, tā nepiepildās ar šķidrumu).

    Visu pārliek bļodā, pierīvē brinzu, piejauc olas dzeltenumu. Nogaršo sāls daudzumu, jo daži sieri, kas tiek tirgoti kā brinza, nav ļoti sāļi. Ja nepieciešams, pievieno.

    Atlaidinātās mīklas plāksnes izrullē plānos (~1mm) taisnstūros. Plāksni pārgriež šķērsām 3 vienādos taisnstūros. To vienā pusē veic dažus iegriezumus. Uz neiegrieztās puses liek karoti pildījuma, pārloka pāri otru pusi, aizspiež maliņas.

    Pīrādziņus kārto uz ar cepampapīru izklātas plāts, pārziež ar sakultu olu un liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep līdz pīrādziņi ir kļuvuši zeltaini, aptuveni 15 minūtes. No dotā mīklas daudzuma sanāks apmēram 15-18 pīrādziņi.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form