Foto: Egitas virtuve

Pirktajiem spinātu pīrādziņiem dažreiz ir mīnusi – maz pildījuma, mīkla šķiet "miltaina" un par daudz, pats pildījums reizēm liek izmest visu pīrādziņu. Pašam mājās tādu, kā garšo, uzcept nav tik sarežģīti, saka Egita savā recepšu blogā "Egitas virtuve". Šie būs sāļi, bagātīgi pildīti, ar mazu plānu mīklas slāni - tieši tādi, kā vajag!

40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

6 gab.saldētās kārtainās mīklas plāksnes400 gspināti1 gab.ķiploks200 gbrinza TKrīvēts muskatrieksts2 gab.olas1 ĒKsviests

Sagatavošana

1

Izliek atlaidināties mīklu. Jau gadiem izmantoju saldēto kārtaino mīklu "Tešla", kas nekad nav pievīlusi.

2

Gatavo pildījumu. Pannā izkausē sviestu, tajā liek nedaudz atlaidinātus spinātus, ar lāpstiņu izspaida un pasautē 5 minūtes, kamēr tie veido viendabīgu "putriņu". Ja spināti nav bijuši kārtīgi sasmalcināti, šajā posmā izlasa ārā visus kātus un citas garās daļas, jo ēdot tās stiepsies līdzi.

3

Spinātu masai pievieno muskatriekstu, caur spiedi saspiestus ķiplokus. Visu cep vēl pāris minūtes līdz iztvaikojies liekais šķidrums (spinātu masā izveidojot bedrīti līdz pannas dibenam, tā nepiepildās ar šķidrumu).

4

Visu pārliek bļodā, pierīvē brinzu, piejauc olas dzeltenumu. Nogaršo sāls daudzumu, jo daži sieri, kas tiek tirgoti kā brinza, nav ļoti sāļi. Ja nepieciešams, pievieno.

5

Atlaidinātās mīklas plāksnes izrullē plānos (~1mm) taisnstūros. Plāksni pārgriež šķērsām 3 vienādos taisnstūros. To vienā pusē veic dažus iegriezumus. Uz neiegrieztās puses liek karoti pildījuma, pārloka pāri otru pusi, aizspiež maliņas.

6

Pīrādziņus kārto uz ar cepampapīru izklātas plāts, pārziež ar sakultu olu un liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep līdz pīrādziņi ir kļuvuši zeltaini, aptuveni 15 minūtes. No dotā mīklas daudzuma sanāks apmēram 15-18 pīrādziņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!