Spirgta ķirbju-cidoniju kūka
Foto: Privātais arhīvs
3.3333 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
PILDĪJUMAM
1 ĒK
5 gab.
100 g

"Mūsu ģimenē novērtē tikai tās kūkas, kur pildījums ir trīs reizes biezāks nekā mīkla," raksta receptes autore Silvija. Maigā mandeļu miltu pamatne te satiekas ar svaigo cidoniju garšu un krēmīgo ķirbi.

Vispirms pagatavo ķirbja biezeni, recepti atradīsi šeit. Vislabāk to darīt iepriekšējā dienā, lai tas paspēj atdzist.

Bļodā gatavo mīklu – iesijā miltus, pievieno mandeļu miltus, cukuru un istabas temperatūras sviestu. Ar pirkstiem visu saberž un saveļ bumbā.

Cepamajā veidnē ieklāj cepamo papīru un ar pirkstiem izspaida bumbiņā savelto mīklu. Viscaur to sadursta ar dakšiņu. Liek krāsnī un 180 grādos cep 20 minūtes.

Citā bļodiņā iesit trīs olas un sāk kult ar putotāju. Pievieno vēl divus olu dzeltenumus un turpina putot. Pēc pāris minūtēm lēnītēm liek klāt cukuru un puto vēl desmit minūtes.

Saputotajām olām pievieno ķirbja biezeni, karoti miltu, skābo krējumu un sarīvētas cidonijas.

Lej masu uz paceptās pamatnes. Šauj kūku krāsnī un 50 minūtes cep 180 grādos.

Recepti iesūtījusi: Silvija

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form