Šprotu pīrāgs no 'Reņģēdāju pavārgrāmatas'
Foto: Shutterstock
3.5000 2
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. šprotes bundžā
šprotes bundžā
4 gab.
4 gab. kartupeļi
kartupeļi
1 ĒK
1 ĒK majonēze
majonēze
1 glāze
1 glāze skābais krējums
skābais krējums
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 glāze
1 glāze milti
milti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
pēc garšas
pēc garšas Garšvielas un garšaugi
Garšvielas un garšaugi
1 ĒK
1 ĒK sviests formas iesmērēšanai
sviests formas iesmērēšanai
  • Zivju un jūras produktu sacepumi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Dzintris Kolāts "Reņģēdāju pavārgrāmatā" apkopojis visdažādākās receptes, kuras kārtīgam reņgēdājam gribas izmēģināt. Ja svaigas zivis nav pa rokai, gards pīrāgs sanāks arī no šprotēm un vēl šādiem tādiem labumiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Novāra kartupeļus ar mizu, atdzesē, sagriež ripiņās. Mizu var atstāt, ja vēlas.

    Ieziež cepamo formu ar sviestu, izklāj formas apakšu ar kartupeļu ripiņām.

    Uz kartupeļiem izkārto šprotes.

    Kārbiņā atlikušo šprotu eļļu samaisa ar ēdamkaroti majonēzes un glāzi krējuma.

    Masai pievieno olas, miltus, sāli, piparus, garšvielas.

    Pārlej sagatavoto masu pār kartupeļiem un šprotēm.

    Cep 200 grādu karstumā 30 minūtes. Skatās, kad virsiņa sāk kļūt zeltaini brūna.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form