Foto: Shutterstock
Dzintris Kolāts "Reņģēdāju pavārgrāmatā" apkopojis visdažādākās receptes, kuras kārtīgam reņgēdājam gribas izmēģināt. Ja svaigas zivis nav pa rokai, gards pīrāgs sanāks arī no šprotēm un vēl šādiem tādiem labumiem.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gab.šprotes bundžā4 gab.kartupeļi1 ĒKmajonēze1 glāzeskābais krējums2 gab.olas1 glāzemilti pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšasGaršvielas un garšaugi1 ĒKsviests formas iesmērēšanai

Sagatavošana

1

Novāra kartupeļus ar mizu, atdzesē, sagriež ripiņās. Mizu var atstāt, ja vēlas.

2

Ieziež cepamo formu ar sviestu, izklāj formas apakšu ar kartupeļu ripiņām.

3

Uz kartupeļiem izkārto šprotes.

4

Kārbiņā atlikušo šprotu eļļu samaisa ar ēdamkaroti majonēzes un glāzi krējuma.

5

Masai pievieno olas, miltus, sāli, piparus, garšvielas.

6

Pārlej sagatavoto masu pār kartupeļiem un šprotēm.

7

Cep 200 grādu karstumā 30 minūtes. Skatās, kad virsiņa sāk kļūt zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!