Steiks melno piparu marinādē,ar bazilika sviestu
Foto: Shutterstock
4.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Steiks, izturēts melno piparu marinādē, pasniegts ar bazilika sviestu īpašajām vakariņām.

Liellopa fileju attīra no cīpslām un sagriež 4 porciju gabalos.

Sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas un ierīvē steika gabalus.

Ļauj gaļai marinēties 4 h vai ilgāk ledusskapī.

Papriku sagriež 4 daļās, iztīra. Ātri "apdedzina" uz karstas pannas, līdz veidojas melni burbulīši, ietin folijā un atdzesē. Tad novelk paprikas miziņu un sagriež mazos gabaliņos.

Mīkstā sviestā iejauc papriku, sasmalcinātu baziliku, piemaļ sāli un piparus. Sviestu ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī.

Steika gabalus apcep karstā, viegli ieeļļotā pannā, katru pusi aptuveni 1- 2 minūtes, līdz gaļai izveidojas garoziņa. Uzkaisa vēl drupinātus melnos piparus un nogatavina cepeškrāsnī 190°C 6-9 minūtes. Pēc cepšanas steikam ļauj 3 minūtes atpūsties.

Steiku pasniedz karstu ar bazilika sviesta šķēlīti, svaigiem lapu salātiem, grilētiem dārzeņiem vai dārzeņu biezeni.

Iesūtīja: Santa Maria

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form