Foto: Shutterstock
Steiks, izturēts melno piparu marinādē, pasniegts ar bazilika sviestu īpašajām vakariņām.
260Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gliellopa fileja1 gab.citrona rīvēta miziņa un sula3 ĒKolīveļļa3 gab.ķiploka daiviņas2 ĒKbrūnais cukurs1 TKsāls1 TKDižonas sinepes2 ĒKSanta Maria drupinātu melno piparu100 gsviests1 gab.sarkana paprika2 ĒKsvaigs baziliks Santa Maria akmens sāls dzirnaviņās Santa Maria Tellicherry melnie pipari dzirnaviņās

Sagatavošana

1

Liellopa fileju attīra no cīpslām un sagriež 4 porciju gabalos.

2

Sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas un ierīvē steika gabalus.

3

Ļauj gaļai marinēties 4 h vai ilgāk ledusskapī.

4

Papriku sagriež 4 daļās, iztīra. Ātri "apdedzina" uz karstas pannas, līdz veidojas melni burbulīši, ietin folijā un atdzesē. Tad novelk paprikas miziņu un sagriež mazos gabaliņos.

5

Mīkstā sviestā iejauc papriku, sasmalcinātu baziliku, piemaļ sāli un piparus. Sviestu ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī.

6

Steika gabalus apcep karstā, viegli ieeļļotā pannā, katru pusi aptuveni 1- 2 minūtes, līdz gaļai izveidojas garoziņa. Uzkaisa vēl drupinātus melnos piparus un nogatavina cepeškrāsnī 190°C 6-9 minūtes. Pēc cepšanas steikam ļauj 3 minūtes atpūsties.

7

Steiku pasniedz karstu ar bazilika sviesta šķēlīti, svaigiem lapu salātiem, grilētiem dārzeņiem vai dārzeņu biezeni.

Iesūtīja: Santa Maria

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!