Foto: DELFI
Uzbursim ainu: tu esi izvācies no vecāku mājām, lai sāktu savu ceļu uz pieaugušo dzīvi, un viena no aizraujošākajām lietām ir iespēja izvēlēties, ko ēdīsi! Pēkšņi tu vari ēst visu, ko vien vēlies. Pēkšņi visas lietas, ko mamma reiz aizliedza, nu ir iespējams nopirkt un nobaudīt! Turklāt – neviens neuzbāžas ēst dārzeņus... Taču tad pienāk brīdis, kad novitāte ēst visu, ko vēlies, izzūd. Tu atskārt, ka brokastu pārslas rītā, vakarā un pusdienās noteikti nav tā labākā izvēle. Lūk, tad ir laiks pieķerties klāt kāda nopietnāka ēdiena pagatavošanai. Un kā būtu ar plovu? Ar nosacījumu, ka nebūs sarežģīti un būs gana ātri.

Neatkarīgi no tā, vai esi iesācējs virtuvē vai pieredzējis pavārs, mēs labi zinām, ka dzīvot vienatnē var būt grūti, it īpaši, ja runa ir par ēdienu gatavošanu. Nav jau noslēpums, ka, stāvot virtuvē, studentus visā pasaulē nomoka tūkstošiem jautājumu un šaubu: cik daudz sāls man jāpievieno? Kā gatavot olu? Vai ir vispirms jāuzvāra ūdens, lai pagatavotu makaronus?

Tāpēc piedāvājam vienu no pašām vienkāršākajām receptēm, lai neviens – ne students, ne kāda ģimene pavisam aizņemtā darba dienā, ne ēdienu negatavotājs, – nepaliktu nepaēdis.

Šī bulgura plova pagatavošanu pat varētu nosaukt – "samet visu kopā un apmaisi katlā. Voilā!" Zinām, zinām, ka kārtīgs uzbeks droši vien mūs ar slotas kātu patriektu no virtuves par to, ka šo vispār kāds uzdrošinās saukt par plovu. Bet studenti var!

30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
500 gvistas fileja vistas garšviela eļļa vai sviests1 gab.sīpols2 gab.burkāni1.5 ĒKtomātu pasta šķipsnasāls bulgurs skābais krējums

Sagatavošana

1

Pannā vai katliņā uz vidējas uguns sakarsē olīveļļu. Pievieno un apcep sīki sakapātu sīpolu un sarīvētus burkānus.

2

Kad burkāni mīksti un sīpola gabaliņi – caurspīdīgi, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu vistas fileju, visu apber ar vistas gaļas garšvielu (garšvielu vari izvēlēties pēc savas gaumes! Zinu, ka citiem studentiem labpatika izmantot karija garšvielu). Visu apcep un dažas minūtes pasautē.

3

Pa to laiku liek vārīties bulguru, vadoties pēc instrukcijas uz iepakojuma.

4

Kad bulgurs izvārījies un vistiņa sacepusies, maisa visu kopā katliņā, pievieno 1-2 ēdamkarotes tomātu pastas un, ja ir vēlēšanās, šķipsniņu sāls.

5

Kad plovs uzservēts uz šķīvja, pa vidu ieliek pikucīti skābā krējuma. Mmmm, cik gardi!

Pasniedz un bauda! Plovs labi garšos gan silts, gan auksts, pēc izvēles papildinot ar svaigiem salātiem. Mūsu izvēle – lapu salāti ar gurķiem un kefīru, kā arī skābu kāpostu salāti ar krējumu. Vīriešiem klāt vēl nāk kefīrs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!