Foto: DELFI
Nu jau esmu svaigs absolvents, bet studiju laikā un dzīvojot kopmītnēs, kur uz visu stāvu man un citiem desmitiem studentu bija viena virtuve ar divām plītīm un kopskaitā četriem riņķiem, man īpaši svarīgi bija tas, lai varu savu maltīti pagatavot ātri un nesāpīgi. Man bija svarīgi, lai virtuvē būtu jāuzkavējas pēc iespējas īsāku laiku, jo citu acis, kas skatās, kā gatavoju, man sagādāja stresu, un bieži vien viss gatavošanas process tāpēc nojuka. Tā tapa mana fiksā ''chili con carne'' ''māsīca''.

Veidojam recepšu kolekciju "Students virtuvē" kopā! Sūti savu recepti uz receptes@delfi.lv

Savu improvizēto maltās gaļas mērci saucu par ''chili con carne'' ''māsīcu'', jo, lai arī manā receptē ir tikai divas sastāvdaļas, gala rezultāts ļoti līdzinās piesauktajai maltītei.

Ņem vērā, ka ''Spilva'' Pupiņas meksikāņu gaumē ir nedaudz asas. Manas garšas kārpiņas jau ir norūdītas, tāpēc šo asumu īsti nejūtu, bet, piemēram, manai mammai pupiņas bez papildu asajām garšvielām liekas diezgan asas. Tāpēc, ja esi jutīgs pret pikantiem ēdieniem, labāk pirmajā gatavošanas reizē papildu asās garšvielas nepievieno.

Protams, griķu vietā vari arī uzvārīt makaronus, rīsus, kartupeļus vai jebko citu, kas tev garšo vislabāk (starp citu pati mērce labi garšos arī viena pati). Un maltīti vari arī pasniegt kopā ar kādiem salātiem, piemēram, klasiskajiem lapu salātu vai tomātu, gurķu un krējuma salātiem.

30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

125 ggriķi500 gjauktā maltā gaļa1 gab.''Spilva'' Pupiņas meksikāņu gaumē pēc garšasgaršvielas

Sagatavošana

1

Katliņā uzsilda ūdeni un liek vārīties griķu paciņu. Vāra 15 līdz 20 minūtes.

2

Kad griķi aptuveni 5 minūtes jau pavārījušies, pannā ielej mazliet olīveļļas un uzsilda cepšanai. Kad tā uzsilusi, pannā liek visu malto gaļu un cep līdz tā pilnībā izcepusies, pat mazliet apbrūninājusies. Uz cepšanas beigām var pievienot sev vēlamās garšvielas (es parasti izvēlos sāli, piparus, arī vistas gaļas garšvielas, jo, manuprāt, tās ļoti labi papildina arī liellopa un cūkgaļas ēdienus, un nedaudz maltu aso papriku).

3
Kad maltā gaļa uzcepta, pievieno tai visu ''Spilva'' meksikāņu pupiņu burciņu un kārtīgi izmaisa, lai burciņas saturs un gaļa nenoslāņojas, bet ir jauktā masā kā mērcē. Vēl dažas minūtes pasilda.
Foto: DELFI
4

Novārītos griķus nokāš, nospiež lieko ūdeni, atgriež paciņas vienu galu un ar ēdamkaroti uz šķīvja liek tik daudz, cik liela ir ēstgriba. Pēc tam uz griķiem liek pagatavoto mērci. Lai garšīgi!

Sākoties jaunajam studiju gadam un zinot, cik dažbrīd ir grūti un mulsinoši būt patstāvīgam, ''Tasty'' aizsāk recepšu sēriju ''Students virtuvē'', kurā dalīsimies ar studentu ieteiktām, vienkāršām un maciņam draudzīgām receptēm. Esi students un tev ir savas receptes, kā ātri pagatavot kaut ko garšīgu, iekļaujoties budžetā? Ideāli! Vairs nestudē, bet tev ir studiju laika virtuves meistarstiķis, ar kuru vēlies padalīties? Lieliski! Receptes un procesa vai vismaz gala rezultāta foto sūti uz receptes@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!