Students virtuvē: Vista, tomāti un spināti saldā krējuma un čili mērcē
Foto: Privātais arhīvs
4.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g vistas fileja
vistas fileja
250 g
250 g ķirštomāti
ķirštomāti
100 g
100 g spināti
spināti
250 ml
250 ml saldais krējums
saldais krējums
1 ĒK
1 ĒK saldā čili mērce
saldā čili mērce
pēc garšas
pēc garšas garšvielas un garšaugi
garšvielas un garšaugi
2 gab.
2 gab. ķiploki
ķiploki
300 g
300 g makaroni
makaroni
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Karstās mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • ''Kad, dzīvojot dienesta viesnīcā, bija apnikušas visas trīs mērces, kuras mācēju pagatavot, līdz ar to tās gatavoju uz riņķi, internetos sāku meklēt, kā tās padarīt interesantākas un ļāvos eksperimentiem,'' tā savu meistarstiķi – vistas, tomātu, spinātu, saldā krējuma un saldā čili mērci – piesaka Rīgas Tehniskās universitātes students Lauris Ostrovskis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    ''Standartiņš manā virtuvē bija karija mērce ar saldo krējumu vai saldā čili mērci un malto gaļu. Šī mērce (recepti vari lasīt turpinājumā) ir sava veida apvienojums. Tā ir vienkārši pagatavojama un neprasa daudz laika. Arī sastāvdaļas neizmaksā dārgi. Un, ja tev, tāpat kā bija ar mani, apnicis visu laiku ēst vienu un to pašu, šis būs kā svaigs papildinājums tavā ikdienas ēdienkartē.''

    Veidojam recepšu kolekciju "Students virtuvē" kopā! Sūti savu recepti uz receptes@delfi.lv

    Katliņā liek vārīties ūdeni. Kad tas burbuļo, tajā ieber makaronus, pielej nedaudz olīveļļas un pievieno šķipsnu sāls.

    Vistu sagriež smalkos gabaliņos. Uz uzsildītas pannas liek cepties. Kad vista kļuvusi balta, pievieno garšvielas. Var iztikt ar sāli un ''Santa Maria'' vistas gaļas garšvielu maisījumu, taču derēs jebkas, kas ir pa rokai un kas iet pie sirds. Jāatceras, ka saldā čili mērce dos gan garšu, gan asumu.

    Kamēr vista cepas, nomazgā ķiršu tomātiņus. Pēc tam tos sagriež uz pusēm vai ceturtdaļās. Kad vista izcepusies, pievieno tomātus. Ja gribas šķidrāku mērci, tomātus cep tik ilgi, kamēr tie ir iziruši, ja gribas stingrāku – jāsagaida, kad tomāti palikuši nedaudz gaišāki un ir izcepušies.

    Students virtuvē: Vista, tomāti un spināti saldā krējuma un čili mērcē
    Foto: Privātais arhīvs

    Noskalo un nosusina spinātus, kurus pēc tam pievieno tomātu un vistas maisījumam, pannai uzliek vāku. Pēc aptuveni minūtes visiem spinātiem vajadzētu būt noplakušiem, tad tos iemaisa mērcē.

    Students virtuvē: Vista, tomāti un spināti saldā krējuma un čili mērcē
    Foto: Privātais arhīvs

    Pievieno paciņu saldā krējuma. Uzreiz var pievienot saldā čili mērci. Iesākumam ieteiktu pievienot vienu ēdamkaroti, ja asi vai pikanti ēdieni nav ļoti iecienīti. Es parasti pievienoju aptuveni 100 mililitrus.

    Kad mērce sākusi mest burbuļus, var pievienot ķiplokus un garšvielas, ja garša liekas pliekana.

    Šķīvī liek makaronus, kurus aplej ar pagatavoto mērci. Jāpievērš uzmanība spinātiem, jo tie mēdz salipt kopā un vienā porcijā var gadīties apēst visu iepakojumu.

    Lai labi garšo!

    Sākoties jaunajam studiju gadam un zinot, cik dažbrīd ir grūti un mulsinoši būt patstāvīgam, ''Tasty'' aizsāk recepšu sēriju ''Students virtuvē'', kurā dalīsimies ar studentu ieteiktām, vienkāršām un maciņam draudzīgām receptēm. Esi students un tev ir savas receptes, kā ātri pagatavot kaut ko garšīgu, iekļaujoties budžetā? Ideāli! Vairs nestudē, bet tev ir studiju laika virtuves meistarstiķis, ar kuru vēlies padalīties? Lieliski! Receptes un procesa vai vismaz gala rezultāta foto sūti uz receptes@delfi.lv.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form