Suitu novada garšas: Drupaču rausis ar ievārījumu
Foto: Dace Martinova
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI
200 ml
300 g
2 ĒK
šķipsna
PILDĪJUMAM
150 g
DRUPAČĀM
100 g
150 g

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā Daces Martinovas drupaču rauša recepti. Viņa šo recepti mantojusi no savas mammas Anitas Raģeles. "Rausis ar ievārījuma pildījumu ir ģimenē iecienīts. Bieži to cepam arī ar ābolu un biezpiena pildījumu. Drupaču rausis ir mana bērnības garša," receptes vēsturi atklāj Dace.

Ņem sviestu, izkausē, pievieno tam sāli, cukuru, pienu.

Visu kopā samaisa un uzsilda, tad pievieno olu, siltā ūdenī iepriekš aktivizētu raugu un samaisa.

Pievieno miltus un mīklu kārtīgi izmīca. Mīklas bļodu apklāj ar dvieli un liek siltumā raudzēties aptuveni 1-1,5 stundu..

Suitu novada garšas: Drupaču rausis ar ievārījumu
Foto: Dace Martinova

Kad mīkla uzrūgusi, liek to uz ietaukotas plāts un vienmērīgi izlīdzina.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Uz mīklas uzklāj ievārījumu.

Suitu novada garšas: Drupaču rausis ar ievārījumu
Foto: Dace Martinova

Bļodiņā sakuļ olas ar cukuru. Pievieno abus krējumus un samaisa. Pusi no šīs masas uzklāj virs ievārījuma kārtas.

Suitu novada garšas: Drupaču rausis ar ievārījumu
Foto: Dace Martinova

Gatavo drupačas. Ņem sviestu, uzber tam cukuru un sāk ieberzēt cukuru sviestā, sadalot to ar pirkstiem. Pakāpeniski pievieno miltus, veidojot smalkas drupčas.

Pārkaisa rausi ar drupaču kārtu, tad pārlej ar atlikušo olu un krējuma maisījumu.

Suitu novada garšas: Drupaču rausis ar ievārījumu
Foto: Dace Martinova

Rausi šauj krāsnī un cep aptuveni 40 minūtes, līdz tas ir gatavs.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form