Foto: Dace Martinova
Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā Daces Martinovas drupaču rauša recepti. Viņa šo recepti mantojusi no savas mammas Anitas Raģeles. "Rausis ar ievārījuma pildījumu ir ģimenē iecienīts. Bieži to cepam arī ar ābolu un biezpiena pildījumu. Drupaču rausis ir mana bērnības garša," receptes vēsturi atklāj Dace.
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

70 gsviests1 ola200 mlpiens paciņa slapjā rauga300 gmilti2 ĒKcukurs šķipsnasāls500 mlievārījums3 olas150 gcukurs200 gskābs krējums100 mlsaldais krējums200 gsviests100 gcukurs150 gmilti

Sagatavošana

1

Ņem sviestu, izkausē, pievieno tam sāli, cukuru, pienu.

2

Visu kopā samaisa un uzsilda, tad pievieno olu, siltā ūdenī iepriekš aktivizētu raugu un samaisa.

3

Pievieno miltus un mīklu kārtīgi izmīca. Mīklas bļodu apklāj ar dvieli un liek siltumā raudzēties aptuveni 1-1,5 stundu..

Foto: Dace Martinova
4

Kad mīkla uzrūgusi, liek to uz ietaukotas plāts un vienmērīgi izlīdzina.

5

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

6

Uz mīklas uzklāj ievārījumu.

Foto: Dace Martinova
7

Bļodiņā sakuļ olas ar cukuru. Pievieno abus krējumus un samaisa. Pusi no šīs masas uzklāj virs ievārījuma kārtas.

Foto: Dace Martinova
8

Gatavo drupačas. Ņem sviestu, uzber tam cukuru un sāk ieberzēt cukuru sviestā, sadalot to ar pirkstiem. Pakāpeniski pievieno miltus, veidojot smalkas drupčas.

9

Pārkaisa rausi ar drupaču kārtu, tad pārlej ar atlikušo olu un krējuma maisījumu.

Foto: Dace Martinova
10

Rausi šauj krāsnī un cep aptuveni 40 minūtes, līdz tas ir gatavs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!