Suitu novada garšas: Pērļu grūbu deserts ar medu un ogām
Foto: Dzintars Leja
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g pērļu grūbas
pērļu grūbas
100 g
100 g upenes (svaigas vai saldētas)
upenes (svaigas vai saldētas)
100 g
100 g ērkšķogas (svaigas, saldētas vai no kompota)
ērkšķogas (svaigas, saldētas vai no kompota)
3
3 āboli
āboli
3 ĒK
3 ĒK medus
medus
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Citi saldēdieni
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Tradicionālā latviešu un arī suitu virtuvē ēdienu gatavošanā plaši izmantotas grūbas. Biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā suitu saimnieces Skaidrītes Nagliņas gatavotā grūbu un ogu deserta recepti. Vislabāk šo saldo ēdienu gatavot ogu laikā, bet ziemā var izmantot saldētavas ogu krājumus vai eksperimentēt ar klasiku, aizstājot ogas ar svešzemju augļiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Grūbas novāra, sekojot instrukcijai uz iepakojuma, nokāš, ieber lielākā bļodā un atdzesē.

    Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos, liek katliņā, pievieno nedaudz ūdens un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz tie ir pašķīduši, tad pārliek savārīto ābolu masu bļodiņā un atdzesē.

    Atdzesētām grūbām pievieno medu, atlaidinātas upenes, gabaliņos sagrieztas ērkšķogas (nesezonā tās var aizstāt ar kivi), ābolu masu (ātrākam rezultātam savārītos ābolus var aizstāt ar sablendētiem vai ar dakšu samīcītiem banāniem).

    Visu samaisa, kārto deserta trauciņos, dekorē ar ogām vai augļiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Kurzeme Suiti Latvijas svētku receptes Ikdienas maltītei Āboli Ērkšķogas Grūbas Medus Upenes Citi saldēdieni Latviešu nacionālā virtuve Launags Pasniegt atdzesētu Vārīšana viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form