Suitu novada garšas: Sātīgais grūbu virums jeb suitu plovs
Foto: Dzintars Leja
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā grūbu viruma jeb suitu plova recepti no saimnieces Skaidrītes Nagliņas recepšu krājumiem.

Grūbas iepriekšējā vakarā pārlej ar auksu ūdeni un nomērcē. Pirms gatavošanas tās noskalo vairākos ūdeņos.

Atsevišķi uz pannas sacep kubiņos sagrieztu gaļu, sīki sagrieztu sīpolu un ķiploku, uz sakņu rīves sarīvētus burkānus, beigās pievienojot svaigi sagrieztus tomātus un piparus.

Grūbas izvāra atsevišķi, pievienojot vien pavisam nedaudz sāls, jo saceptās piedevas būs sātīgas un sāļas.

Novārītajām grūbām pievieno sacepto masu, samaisa, pievieno 250 ml saldā krējumu, noņem katlu no plīts, virumu "atpūtina".

Pēc aptuveni 15 minūtēm pievieno atlikušo saldo krējumu (nemaisa) un atkal atļauj virumam pirms pasniegšanas nedaudz atpūsties.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Suiti Tradicionālā latviešu virtuve Latvijas svētku receptes Ikdienas maltītei Burkāni Cūkgaļas krūtiņa Grūbas Ķiploki Saldais krējums Sāls Sīpoli Tomāti Latviešu nacionālā virtuve Pannā cepts ēdiens Vārīšana Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas Putras un biezputras viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form