Suitu novada garšas: Siltie grūbu salāti 'Suit' siev' bruncs''
Foto: Dace Martinova
1.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 bietes
bietes
1 glāze
1 glāze grūbas
grūbas
2-3
2-3 sīpoli
sīpoli
2-3
2-3 burkāni
burkāni
2-3
2-3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
200 g
200 g kūpināta cūkgaļas krūtiņa
kūpināta cūkgaļas krūtiņa
2 ĒK
2 ĒK tomātu mērce
tomātu mērce
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
2-3 ĒK
2-3 ĒK trekns skābais krējums
trekns skābais krējums
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Putras un biezputras
  • Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā silto grūbu salātu "Suit' siev' bruncs'" recepti no suitu saimnieces Lailas Puķītes recepšu krājumiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bietes novāra un sarīvē. Iepriekš nakti izmērcētas grūbas novāra.

    Pannā izkausē sviestu, apcep smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus un gabaliņos sagrieztu cūkgaļas krūtiņu.

    Pievieno sarīvētus burkānus, sarīvētas bietes un turpina cept (ja vēlas, garšu dažādībai var pievienot sasmalcinātu sarkano papriku).

    Masai pieliek vārītās grūbas, sāli, piparus un tomātu mērci (asu ēdienu cienītāji to var aizstāt ar čili mērci vai pievienot čili piparus pēc garšas).

    Visu samaisa, pacep vēl kādu minūti, pagaršo un, ja vajag, pievieno, pievieno vēl sāli vai piparus.

    Noņem no uguns un ļauj masai kādu minūti "atpūsties". Tad kārto uz šķīvja un pasniedz ar skābo krējumu.

    Lai labi garšo!

    Tags

    Kurzeme Suiti Tradicionālā latviešu virtuve Sautēšana Vārīšana Latvijas svētku receptes Ikdienas maltītei Mārtiņdienas cienasts Bietes Burkāni Cūkgaļas krūtiņa Grūbas Ķiploki Sāls Sīpoli Skābs krējums Sviests Tomātu mērce Latviešu nacionālā virtuve Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas Putras un biezputras viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form