Foto: Dace Martinova

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā silto grūbu salātu "Suit' siev' bruncs'" recepti no suitu saimnieces Lailas Puķītes recepšu krājumiem.

10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 bietes1 glāzegrūbas3 sīpoli3 burkāni3 ķiploka daiviņas200 gkūpināta cūkgaļas krūtiņa2 ĒKtomātu mērce pēc garšassāls un malti melnie pipari2 ĒKsviests3 ĒKtrekns skābais krējums

Sagatavošana

1

Bietes novāra un sarīvē. Iepriekš nakti izmērcētas grūbas novāra.

2

Pannā izkausē sviestu, apcep smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus un gabaliņos sagrieztu cūkgaļas krūtiņu.

3

Pievieno sarīvētus burkānus, sarīvētas bietes un turpina cept (ja vēlas, garšu dažādībai var pievienot sasmalcinātu sarkano papriku).

4

Masai pieliek vārītās grūbas, sāli, piparus un tomātu mērci (asu ēdienu cienītāji to var aizstāt ar čili mērci vai pievienot čili piparus pēc garšas).

5

Visu samaisa, pacep vēl kādu minūti, pagaršo un, ja vajag, pievieno, pievieno vēl sāli vai piparus.

6

Noņem no uguns un ļauj masai kādu minūti "atpūsties". Tad kārto uz šķīvja un pasniedz ar skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!