Suitu novada garšas: Siltie grūbu salāti 'Suit' siev' bruncs''
Foto: Dace Martinova
1.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā silto grūbu salātu "Suit' siev' bruncs'" recepti no suitu saimnieces Lailas Puķītes recepšu krājumiem.

Bietes novāra un sarīvē. Iepriekš nakti izmērcētas grūbas novāra.

Pannā izkausē sviestu, apcep smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus un gabaliņos sagrieztu cūkgaļas krūtiņu.

Pievieno sarīvētus burkānus, sarīvētas bietes un turpina cept (ja vēlas, garšu dažādībai var pievienot sasmalcinātu sarkano papriku).

Masai pieliek vārītās grūbas, sāli, piparus un tomātu mērci (asu ēdienu cienītāji to var aizstāt ar čili mērci vai pievienot čili piparus pēc garšas).

Visu samaisa, pacep vēl kādu minūti, pagaršo un, ja vajag, pievieno, pievieno vēl sāli vai piparus.

Noņem no uguns un ļauj masai kādu minūti "atpūsties". Tad kārto uz šķīvja un pasniedz ar skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Kurzeme Suiti Tradicionālā latviešu virtuve Sautēšana Vārīšana Latvijas svētku receptes Ikdienas maltītei Mārtiņdienas cienasts Bietes Burkāni Cūkgaļas krūtiņa Grūbas Ķiploki Sāls Sīpoli Skābs krējums Sviests Tomātu mērce Latviešu nacionālā virtuve Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas Putras un biezputras viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form