Suitu novada garšas: skābputra
Foto: Dzintars Leja
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Skābputru var dēvēt par auksto zupu suitu gaumē, jo karstajā vasaras darbu cēlienā šis atvēsinošais strebeklis gan atveldzēja, gan sniedza sāta sajūtu. Skābputru var baudīt arī siltu, aizdarot to ar saldo krējumu. Recepti no suitu saimnieces Skaidrītes Nagliņas krājumiem piedāvā biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"".

Aukstā ūdenī ieber putraimus, sāli un ļauj vārīties, kamēr putra uzmet pirmo burbuli.

Noņem putas, beidz vārīt, tad ar karoti ieliek putrā biezpienu vai rūgūšpienu un iemaisa, lai izveidojas kunkuļi un daļēji savelkas biezpienā.

Siltu skābputru pasniedz ar saldo krējumu vai bez tā – tas pēc gaumes.

Pāri palikušo putru noliek vēsā vietā un jau nākamajā dienā var izmantot kā strebekli slāpju remdēšanai. Ar katru dienu putra ieskābs arvien vairāk. Ja tā sāk kļūt par skābu, pievieno svaigu pienu.

Pilnai laimei auksto skābputru bauda, piekožot sālītu siļķi.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form