Suitu novada garšas: skābputra
Foto: Dzintars Leja
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 l
1.5 l ūdens
ūdens
200 g
200 g miežu putraimi
miežu putraimi
200 g
200 g biezpiens vai rūgušpiens
biezpiens vai rūgušpiens
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Aukstās zupas
  • Putras un biezputras
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Skābputru var dēvēt par auksto zupu suitu gaumē, jo karstajā vasaras darbu cēlienā šis atvēsinošais strebeklis gan atveldzēja, gan sniedza sāta sajūtu. Skābputru var baudīt arī siltu, aizdarot to ar saldo krējumu. Recepti no suitu saimnieces Skaidrītes Nagliņas krājumiem piedāvā biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Aukstā ūdenī ieber putraimus, sāli un ļauj vārīties, kamēr putra uzmet pirmo burbuli.

    Noņem putas, beidz vārīt, tad ar karoti ieliek putrā biezpienu vai rūgūšpienu un iemaisa, lai izveidojas kunkuļi un daļēji savelkas biezpienā.

    Siltu skābputru pasniedz ar saldo krējumu vai bez tā – tas pēc gaumes.

    Pāri palikušo putru noliek vēsā vietā un jau nākamajā dienā var izmantot kā strebekli slāpju remdēšanai. Ar katru dienu putra ieskābs arvien vairāk. Ja tā sāk kļūt par skābu, pievieno svaigu pienu.

    Pilnai laimei auksto skābputru bauda, piekožot sālītu siļķi.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form