Suitu novada garšas: svaigs cūkas stilbiņš ar ķiļķeniem
Foto: Dzintars Leja
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā recepti cūkas stilbiņam ar ķiļķeniem no suitu saimnieces Skaidrītes Nagliņas recepšu krājumiem.

Stilbiņu noskalo, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra. Noputo pēc nepieciešamības.

Kad putas nosmeltas, liek katlā piparus, lauru lapas un uz nelielas liesmas zem vāka vāra 2.5-3 stundas.

Kad gaļa mīksta, buljonā izvāra ķiļķenus.

Ķiļķenus pagatavo tā: samīca miltus ar siltu gaļas buljonu labi rullējamā masā, izrullē un pēc tam, plēšot mazus gabaliņus, met tos vārošā buljonā. Kad klimpas uzpeldējušas, tās izņem no buljona un pasniedz ar skābu krējumu, pārkaisot ar dillēm, vai citiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form