Foto: DELFI
Kraukšķīga pamatne, sulīgs biezpiena pildījums ar skābenām ogām un gaisīga bezē virskārta, kas kūku pārvērš par pašu pilnību.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
2 kārtainās bezrauga mīklas plāksnes250 gbiezpiens3 olas2 ĒKcukurs pēc garšasvaniļas cukurs2 āboli2 saujasdzērvenes150 gpūdercukurs

Sagatavošana

1

Atlaidina kārtaino mīklu. Izrullē to plānākā kārtā un ieklāj kūkas veidnē (23 cm diametrs) tā, lai nosegta gan pamatne, gan malas.

2

Bļodā liek biezpienu un ar blenderi to sasmalcina viendabīgākā konsistencē. Pievieno olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un balto cukuru. Samaisa viendabīgā masā. Biezpiena masu lej virs mīklas.

3

Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Saliek virs biezpiena vienu pie otras un pārkaisa dzērvenes.

4

Cep 180 grādos aptuveni 20-30 minūtes, līdz biezpiens vairs nav jēls, bet stingrs.

5

Atsevišķā bļodā saputo olu baltumus. Kad izveidojušās baltas putas, pa karotei ber klāt pūdercukuru un turpina putot. Turpina putot un pievienot cukuru, līdz iegūts stingrs bezē, kas nelīst, ja to paņem ar karoti.

6

Izņem no krāsns kūku, izlīdzina virskārtā olbaltumu un liek atpakaļ krāsnī uz dažām minūtēm. Šajā brīdī kūkai jāstāv klāt, jo olbaltums ātri aprausies zeltaini brūns. Kad tas apcepies, kūku izņem un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!