Foto: Privātais arhīvs
Garda un sulīga biezpiena plātsmaize, kuru cepot smaržos visa māja! Ēd nost gabaliņu pa gabaliņam vai pasniedz, pārlejot ar dzērveņu ķīseli. Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:200 gmilti160 gmīksts sviests1 ola120 gcukurs1 TKkanēlis1 TKdzeramā soda PILDĪJUMAM:1200 gbiezpiens4 olas260 gcukurs60 gmīksts sviests2 TKvaniļas cukurs1 šķipsnasāls (olu baltumiem)130 grozīnes30 gmilti (rozīņu apviļāšanai)2 olu dzeltenumi (plātsmaizes pārziešanai)

Sagatavošana

1

Rozīnes pārlej ar ūdeni, atstāj uzbriest.

2

Sagatavo mīklu, samīcot visas sastāvdaļas, un ieliek to ledusskapī.

3

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

4

Gatavo pildījumu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus ar sāli sakuļ stingrās putās. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un sviestu.

5

Biezpienu sadrupina lielā bļodā, tam pievieno vaniļas cukuru, olu dzeltenumu masu un samaisa.

6

Rozīnes nosusina sausā dvielītī un apviļā miltos. Iemaisa rozīnes biezpiena masā. Tad masā iecilā un iemaisa saputoto olas baltumu.

7

Izņem mīklu no ledusskapja, samīca un vienmērīgi izveltnē uz plāts. Liek virsū biezpiena masu un izlīdzina. Pārziež virspusi ar viegli sakultiem olu dzeltenumiem, izmantojot otiņu.

8

Liek cepties krāsnī 35-45 minūtes. Gatavai plātsmaizei ir gaiši brūna virsiņa.

Foto: Privātais ahīvs
9

Plātsmaizi izņem no krāsns, pārklāj ar foliju (tas nepieciešams, lai plātsmaize nezaudētu sulīgumu) un atstāj pilnībā atdzist.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!