Sulīga biezpiena plātsmaize ar rozīnēm
Foto: Privātais arhīvs
3.1429 28
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI
200 g
200 g milti
milti
160 g
160 g mīksts sviests
mīksts sviests
1
1 ola
ola
120 g
120 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
PILDĪJUMAM
1200 g
1200 g biezpiens
biezpiens
4
4 olas
olas
260 g
260 g cukurs
cukurs
60 g
60 g mīksts sviests
mīksts sviests
2 TK
2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 šķipsna
1 šķipsna sāls (olu baltumiem)
sāls (olu baltumiem)
130 g
130 g rozīnes
rozīnes
30 g
30 g milti (rozīņu apviļāšanai)
milti (rozīņu apviļāšanai)
2
2 olu dzeltenumi (plātsmaizes pārziešanai)
olu dzeltenumi (plātsmaizes pārziešanai)
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Plātsmaizes
  • Garda un sulīga biezpiena plātsmaize, kuru cepot smaržos visa māja! Ēd nost gabaliņu pa gabaliņam vai pasniedz, pārlejot ar dzērveņu ķīseli. Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rozīnes pārlej ar ūdeni, atstāj uzbriest.

    Sagatavo mīklu, samīcot visas sastāvdaļas, un ieliek to ledusskapī.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

    Gatavo pildījumu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus ar sāli sakuļ stingrās putās. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un sviestu.

    Biezpienu sadrupina lielā bļodā, tam pievieno vaniļas cukuru, olu dzeltenumu masu un samaisa.

    Rozīnes nosusina sausā dvielītī un apviļā miltos. Iemaisa rozīnes biezpiena masā. Tad masā iecilā un iemaisa saputoto olas baltumu.

    Izņem mīklu no ledusskapja, samīca un vienmērīgi izveltnē uz plāts. Liek virsū biezpiena masu un izlīdzina. Pārziež virspusi ar viegli sakultiem olu dzeltenumiem, izmantojot otiņu.

    Liek cepties krāsnī 35-45 minūtes. Gatavai plātsmaizei ir gaiši brūna virsiņa.

    Sulīga biezpiena plātsmaize ar rozīnēm
    Foto: Privātais ahīvs

    Plātsmaizi izņem no krāsns, pārklāj ar foliju (tas nepieciešams, lai plātsmaize nezaudētu sulīgumu) un atstāj pilnībā atdzist.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form