Sulīga biezpiena plātsmaize ar rozīnēm
Foto: Privātais arhīvs
2.7500 8
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Garda un sulīga biezpiena plātsmaize, kuru cepot smaržos visa māja! Ēd nost gabaliņu pa gabaliņam vai pasniedz, pārlejot ar dzērveņu ķīseli. Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.

Rozīnes pārlej ar ūdeni, atstāj uzbriest.

Sagatavo mīklu, samīcot visas sastāvdaļas, un ieliek to ledusskapī.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

Gatavo pildījumu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus ar sāli sakuļ stingrās putās. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un sviestu.

Biezpienu sadrupina lielā bļodā, tam pievieno vaniļas cukuru, olu dzeltenumu masu un samaisa.

Rozīnes nosusina sausā dvielītī un apviļā miltos. Iemaisa rozīnes biezpiena masā. Tad masā iecilā un iemaisa saputoto olas baltumu.

Izņem mīklu no ledusskapja, samīca un vienmērīgi izveltnē uz plāts. Liek virsū biezpiena masu un izlīdzina. Pārziež virspusi ar viegli sakultiem olu dzeltenumiem, izmantojot otiņu.

Liek cepties krāsnī 35-45 minūtes. Gatavai plātsmaizei ir gaiši brūna virsiņa.

Sulīga biezpiena plātsmaize ar rozīnēm
Foto: Privātais ahīvs

Plātsmaizi izņem no krāsns, pārklāj ar foliju (tas nepieciešams, lai plātsmaize nezaudētu sulīgumu) un atstāj pilnībā atdzist.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form