Sulīgā biezpienmaize, kas garšo pilnīgi visiem
Foto: Ārija Avota
3.6667 21
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
200 g
200 g saldkrējuma sviests istabas temeratūrā
saldkrējuma sviests istabas temeratūrā
150 g
150 g cukurs - gaiši brūnais vai baltais
cukurs - gaiši brūnais vai baltais
300 g
300 g milti
milti
2 TK
2 TK cepamais pulveris (bez kaudzītes)
cepamais pulveris (bez kaudzītes)
1 sauja
1 sauja Mannas putraimi (dos jauku kraukšķīti)
Mannas putraimi (dos jauku kraukšķīti)
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
Biezpiena masai
600 g
600 g biezpiens 9%
biezpiens 9%
400 g
400 g rikotas biezpiens bez sāls
rikotas biezpiens bez sāls
6 gab.
6 gab. olas
olas
150 g
150 g cukurs
cukurs
2 TK
2 TK vaniļas cukurs vai pasta
vaniļas cukurs vai pasta
4 ĒK
4 ĒK skābs krējums ar kaudzi 25%
skābs krējums ar kaudzi 25%
4 TK
4 TK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
2 gab.
2 gab. citronu miziņa no 2 citroniem
citronu miziņa no 2 citroniem
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Interaktīvās pavārgrāmatas bērniem "Mana mīļākā pavārgrāmata" autore Ārija Avota iesaka savas vīramāsas Ilzes Pētersones biezpienmaizes recepti. Ārija raksta: "Ir ēsta simtiem reižu, vienmēr izcila un garšo pilnīgi visiem. Tagad tā – visu pametiet (ja vien neesat ķirurgs vai pilots) un ejiet cept šo biezpienmaizi, jo tas būs tā vērts. Tā smarža mājā, tā mājīgā garša, tas drupanums un sulīgums kopā – mmmmmmm!"

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu

    Mīksto sviestu ar koka karoti saberž ar cukuru.

    Citā bļodā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un mannā.
    Miltu masu sajauc ar sviesta masu līdz sanāk drupačaina mīkla, no sākuma ar karoti, tad ar rokām.

    Drupačaino mīklu ar visu bļodu ieliek ledusskapī.

    Gatavo biezpiena masu

    Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

    Saputo olu baltumus stingrās putās.

    Cukuru saputo ar olu dzeltenumiem un vaniļas cukuru, iemaisa biezpienu un rikotas biezpienu, iemaisa cieti, pievieno skābo krējumu, citrona miziņu un samaisa (nekuļ).

    Masā ar diviem piegājieniem iecilā olu baltumus.

    Cep biezpienmaizi

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Ņem lielo cepeškrāsns cepampannu, labāk dziļāko, ieeļļo un pārklāj ar cepampapīru un uz cepamā papīra uzber drumstalas. Izlīdzina pa visu pannu un piespiež, lai tā turas kopā un ir stingra. Var nedaudz atstāt drumstalas, ko pārkaisīt biezpienam.

    Liek uz mīklas biezpiena masu, izlīdzina.

    Cep 180 grādos apmēram 45 min.

    Tā ir liela porcija. Ja nav daudz ēdāju, uzreiz vienu daļu, kad tā atdzisusi, var likt aizspiežamajā maisiņā un saldētavā. Pēc kāda brīža, ui, kā noderēs!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form